вівторок, 11 жовтня 2011 11:16

Корейський дизайнер створив купальник для засмаги

Корейський дизайнер створив купальник для засмаги

Корейський дизайнер Джун-Хен Кім винайшов унікальний купальник, в якому жінки зможуть отримувати рівномірну засмагу - закриті від сторонніх очей частини тіла під час прийняття сонячних ванн отримуватимуть точно таку ж дозу ультрафіолету, як і відкриті.

Це стало можливим завдяки особливому матеріалу, що пропускає ультрафіолетові промені, а також вбудованим сонячним панелям.

Представлений купальник роздільний, оформлений у коричневому кольорі з широкими золотистими вставками. Решта моделей пляжного одягу від Джун-Хен Кіма поки зберігаються в секреті.

Варто зазначити, ідея купальника для засмаги не нова. Два роки тому британська компанія Kiniki презентувала лінію купальників Tan Through, які пропускають сонячне світло і забезпечують рівномірну засмагу. Засмагати в таких купальниках можна було завдяки особливій тканини, вкритій тисячами мікроскопічних отворів, які пропускали 80% сонячного світла. При цьому виробники офіційно попереджали покупців, що вони повинні обов'язково наносити сонцезахисний крем під купальник, який практично не захищав від шкідливого впливу ультрафіолету.

Варто відзначити, що прихильники здорового способу життя досить негативно ставляться до подібних новинок. Свого часу британські купальники для засмаги зазнали жорсткої критики з боку організацій по боротьбі з раком. "Ця ідея здається небезпечною і спрямованою на марнолюбні інтереси. Ми постійно рекомендуємо одяг із захистом від ультрафіолетового випромінювання, а це його пряма протилежність", - закликав до розсудливості Річард Кліффорд, секретар благодійного товариства по боротьбі з раком Skcin.

Зараз ви читаєте новину «Корейський дизайнер створив купальник для засмаги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі