вівторок, 15 лютого 2011 09:39

На зміну "Золотому м'ячу" прийде "Золота футболка"

На зміну "Золотому м'ячу" прийде "Золота футболка"

Після об'єднання двох престижних нагород - "Золотого м'яча" і щорічного призу футболістові року за версією ФІФА - Європа залишилася без власного головного індивідуального титулу.

Нагадаємо, що саме найкращому гравцеві Старого світу вручався "Золотий м'яч", придуманий редакцією France Football. Журналісти європейських країн лауреата і вибирали.

Тепер глава УЄФА Мішель Платіні вирішив традицію відродити - разом з Асоціацією європейської спортивної преси (ESM).

"Зараз призу найкращому футболістові Європи не існує, оскільки "Золотий М'яч " перейшов в руки ФІФА і вручається найсильнішому футболістові всієї планети, - підкреслив Платіні в інтерв'ю Kicker. - Так чому нам не вибирати кращого в Старому світі? Адже у всіх інших конфедерацій свої континентальні призи є!".

Як і раніше, володаря призу будуть визначати журналісти - 53 людини, по одному представнику від кожної країни, що входить в європейський футбольний союз. А організацію нового заходу візьме на себе німецьке видання Kicker. Сам приз буде золотим, тільки мова вже не про м'яч, а про футболку.

Офіційно про заснування нової нагороди буде оголошено на найближчому конгресі УЄФА в Парижі. "Золота Футболка" прийде на зміну численних нагород по амплуа (найкращому голкіперу, захиснику, форварду і так далі), які відомство Платіні щорічно вручало раніше.

Називати кращого планується в кінці серпня в Монако, де в цей час щорічно проходить відкриття європейського клубного сезону, що включає в себе жеребкування єврокубків і матч за Суперкубок УЄФА.

За матеріалами СЭ

Зараз ви читаєте новину «На зміну "Золотому м'ячу" прийде "Золота футболка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі