понеділок, 10 січня 2011 22:22

Золотий м'яч дістався Ліонелю Мессі

Золотий м'яч дістався Ліонелю Мессі

У понеділок, 10 січня, у швейцарському Цюріху пройшла церемонія вручення Золотого м'яча, володар якого визнається кращим гравцем планети.

Нагадаємо, що найпрестижнішу нагороду в світовому футболі починаючи з цього року спільно вручають Міжнародна федерація футболу (FIFA) і французьке видання "France Football".

У нинішньому році на Золотий м'яч претендували три футболісти, які представляють каталонську "Барселону", - Андрес Іньєста, Хаві і Ліонель Мессі, який є чинним володарем нагороди.

За підсумками голосування кращим гравцем світу знову був визнаний Ліонель Мессі.

Золотий м'яч тріумфатору вручили президент FIFA Йозеф Блаттер, головний редактор "France Football" Франсуа Морін і наставник претендентів на трофей Хосеп Гвардіола.

Відзначимо, що володар нагороди визначався голосуванням капітанів і головних тренерів національних збірних, а також представників футбольних ЗМІ з різних країн світу.

Також була названа символічна збірна року.

Символічна збірна 2010-го року за версією FIFA:

Воротар: Ікер Касільяс ("Реал", Іспанія)

Захисники: Карлес Пуйоль, Херард Піке (обидва - Барселона, Іспанія), Майкон, Лусіо (обидва - "Інтер", Бразилія)

Півзахисники: Андрес Іньєста, Хаві (обидва - Барселона, Іспанія), Веслі Снейдер (Інтер, Голландія), Кріштіано Роналдо ("Реал", Португалія)

Нападники: Ліонель Мессі (Барселона, Аргентина), Давид Вілья (Валенсія / Барселона, Іспанія)

Кращим тренером світу був визнаний нинішній наставник мадридського "Реала" Жозе Моуріньо. Найкращою футболісткою стала Марта з Бразилії.

За матеріалами Корреспондент

Зараз ви читаєте новину «Золотий м'яч дістався Ліонелю Мессі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі