понеділок, 26 лютого 2024 05:50

Не позичайте гроші і відмовтесь від гулянок: що не можна робити сьогодні

Не позичайте гроші і відмовтесь від гулянок: що не можна робити сьогодні
26 лютого не можна позичати гроші Фото: pinterest

26 лютого згадують святителя Порфирія.

Святий Порфирій, єпископ Газський був видатним духовним діячем ранньохристиянської церкви. Він жив у III столітті в місті Газа, розташованому на території сучасного Ізраїлю.

Святий Порфирій прийняв християнство у дуже ранньому віці і став відомим своєю глибокою вірою і аскетичним життям. Він віддавав багато часу молитві та відчуженню, щоб глибше зрозуміти духовні істина. Згодом він був представлений на єпископську службу в Газі, де відзначився своєю турботою про вірних і боротьбою проти язичництва та її впливу на християнське суспільство.

Прикмети

Верба почала квітнути - буде великий урожай.

Голуби ховаються під дахом будинку - чекайте на похолодання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому цього дня треба ділитися грошима: головні прикмети та заборони

Ворони в небі літають - до відлиги.

Що не можна робити

Цього дня не можна голосно веселитися, танцювати і співати. За повір'ями наших предків, разом з вами вирішить розгулятися і нечиста сила, яка принесе біду.

Також заборонялося позичати гроші або речі, інакше весь рік будете ходити в боргах.

Що можна робити

Верба цього дня вважалася святим деревом, яке здатне вилікувати бородавки. Потрібно було доторкнутися нею до сухої гілки дерева, щоб бородавка сама відпала.

Раніше православні віряни святкували Благовіщення Пресвятої Богородиці 7 квітня. Але від 1 вересня 2023 року ПЦУ та УГКЦ перейшли на новоюліанський календар. Тому більшість церковних свят тепер святкуються на 13 днів раніше. Тому Благовіщення Пресвятої Богородиці 2024 року припадає на 25 березня.

Після Великодня і Різдва Христового саме Благовіщення Пресвятої Богородиці вважається найбільшим святом. Традиційно святкують його перед Великоднем.

Зараз ви читаєте новину «Не позичайте гроші і відмовтесь від гулянок: що не можна робити сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі