вівторок, 10 листопада 2020 12:32

Назвали найуживаніше слово 2020 року

Назвали найуживаніше слово 2020 року
За версією словника, 2020 року часто використовували словосполучення Black Lives Matter та слово "тіктокер". Фото: pixabay.com

У видавництві тлумачних словників з англійської мови Collins English Dictionary назвали "локдаун" словом 2020 року. Порівняно з 2019-м у книгах, газетах, сайтах, а також на радіо та телебаченні його використання збільшилося в 60 разів.

Термін "локдаун" пішов із тюремної лексики, коли ув'язнених не випускали з камер за порушення. 2020 року значення цього слова змінилося, повідомляє пресслужба Collins Dictionary.

До списку 5 найуживаніших слів року також потрапили "коронавірус", "соціальне дистанціювання", "самоізоляція" та "безстрокова відпустка". До переліку додалися й такі, що не стосуються коронавірусу. Наприклад, слово Megxit почали вживати після відмови принца Гаррі з дружиною Меган Маркл від королівського статусу.

За версією словника, 2020 року часто використовували словосполучення Black Lives Matter та слово "тіктокер".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вийшов перший у світі TikTok-альбом

В Італії з'явився сучасний перекладний словник української мови. Його надрукувало міланське видавництво Hoepli, що спеціалізується на випуску наукової і навчальної літератури.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найуживаніше слово 2020 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі