понеділок, 05 травня 2008 08:12

Молоко не допомагає худнути

Молоко не допомагає худнути
Виробники молока в США вирішили використовувати його корисні властивості в комерційних цілях і інвестували мільйони доларів для реклами своєї продукції, стверджуючи, що молочні продукти допомагають схуднути.

Проте новий огляд Університету Північної Кароліни довів, що ні споживання молока, ні окремо кальцію не сприяє втраті ваги.

Експерти розглянули 49 клінічних випробувань властивостей молочних продуктів, проведених з 1966 по 2007 рік. З цієї кількості 41 дослідження не показало ніякого позитивного ефекту молока проти зайвих сантиметрів на талії
.
Збільшене споживання молочних продуктів фактично може мати протилежний ефект, оскільки в молоці міститься багато жирів, вважають американські дієтологи.

На їх думку, незначна асоціація між вживанням молока і зниженим індексом маси тіла, швидше за все, залежить від інших чинників способу життя і харчування, наприклад участі у фізичній діяльності і збагачення дієти великою кількістю фруктів, пише Newsland.ru.

Зараз ви читаєте новину «Молоко не допомагає худнути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі