Ексклюзиви
середа, 19 серпня 2009 11:35

Користь шоколаду перевершила всі очікування лікарів

Користь шоколаду перевершила всі очікування лікарів

Про нову корисну властивість шоколаду повідомили в Journal of Internal Medicine. Виявляється, якщо люди, які перенесли інфаркт, періодично їдять шоколад, то ризик смерті від серцевих ускладнень зменшується в декілька разів. Цей ефект спричиняють антиоксиданти, що містяться в какао.

Споживання шоколаду істотно збільшує шанси виживання після інфаркту міокарду, твердять дослідники. Вони спостерігали за 169 чоловіками і жінками в Швеції віком від 45 до 70 років, які були госпіталізовані з першим інфарктом у дев"яності роки. У тих із них, хто два або більше разів на тиждень їсть шоколад, серце перебуває у значно кращому стані. Менша кількість шоколаду також забезпечує певний захист.

"Наше дослідження доводить, що шоколад - важливе джерело потрібних біологічно активних речовин", - пишуть учені. Саме антиоксиданти, що містяться в какао, дають такий благотворний ефект, вважає співавтор дослідження доктор Кенет Мукамал (Dr Kenneth Mukamal), співробітник Beth Israel Deaconess Medical Centre в Бостоні (США).

За матеріалами health-ua

Зараз ви читаєте новину «Користь шоколаду перевершила всі очікування лікарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути