понеділок, 19 вересня 2011 17:12

Китайські презервативи не підійшли за розміром південноафриканцям

Китайські презервативи не підійшли за розміром південноафриканцям

У ПАР суд скасував угоду про закупівлю урядом країни великої партії презервативів, вироблених у Китаї. Підставою для такого рішення, як пише AFP, став невідповідний розмір засобів контрацепції.

Контракт на поставку презервативів був укладений Міністерством фінансів ПАР з компанією Siqamba Medical, яка мала намір закупити цю продукцію в Китаї, за результатами відкритого конкурсу. Конкурент Siqamba Medical, компанія Sekunjalo Investments Corp., оскаржила це рішення у Вищому суді Преторії, вказуючи на те, що її продукція більше відповідає потребам населення країни.

Зокрема, у позові стверджувалось, що розмір презервативів, які поставляються Sekunjalo Investments, на 20 відсотків перевищує розмір китайських гумових виробів.

Суддя Сулет Поттер визнав аргументи позивача обгрунтованими й заблокував контракт з Siqamba Medical. Як наголошується в судовій ухвалі, китайські презервативи зроблені з невідповідного матеріалу, не сертифіковані Всесвітньою організацією охорони здоров'я і, до того ж, занадто малі.

ПАР займає перше місце в світі за поширеністю ВІЛ/СНІДу. За даними ВООЗ, число носіїв вірусу в країні з 50-мільйонним населенням становить 5,38 мільйони людей.

Зараз ви читаєте новину «Китайські презервативи не підійшли за розміром південноафриканцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі