вівторок, 14 червня 2022 19:11

Гавкає і має спеціальну дієту: у київському зоопарку народилось особливе оленя

У київському зоопарку народилось оленя роду мунтжак. Тварини вирізняються невеликими розмірами й звуками, що подібні до собачого гавкання. Малюк з'явився в пари оленів, які живуть у столичному звіринці з 2018 року.

Про це повідомили у пресслужбі київського зоопарку.

У повідомленні написали, що оленя назвали Мією. Зараз дитинча харчується материнським молоком і травою.

"Забезпечені всім необхідним тварини, створюють сім'ї та групи й тішать нас і відвідувачів малечею. І одним з таких наших успіхів стало народження маленької Мії - дитинча оленя мунтжака. Крихітка Мія хоч і отримує трав'яний прикорм, але досі вигодовується молоком мами Мілки", - повідомили в зоопарку.

Автор: Facebook
  В київському зоопарку народилось унікальне оленя
В київському зоопарку народилось унікальне оленя

Також у звіринці перелічили особливості мунтжаків. Серед них - незвичні для оленів звуки й специфічний раціон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "КиївЗоо" передає допомогу звіринцям України: хто отримає та наскільки постраждали

"Мунтжак - один з найменших оленів світу, завбільшки лише 50 см. Це маленьке створіння розбиває всі стереотипи про оленів - травоїдних лякливих тварин, адже олені-самці мають довгі ікла, які використовують у битвах із суперниками. Дієта цих тварин складається не тільки з рослин, а й грибів, знайдених яєць і навіть маленьких птахів і гризунів. А ще цей олень вражає дивними звуками - на суперника він гавкає, як справжній собака. А до самиці дзижчить, як джміль, вона ж відповідає йому милим котячим нявканням", - повідомили в зоопарку.

Мунтжак або олень, який гавкає, - найстаріший рід оленів, що виник близько 15-35 млн років тому. Рід містить 12 сучасних видів, що мешкає в Південній і Південно-Східній Азії, Китаї та деяких районах Японії.

Зараз ви читаєте новину «Гавкає і має спеціальну дієту: у київському зоопарку народилось особливе оленя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі