понеділок, 13 червня 2022 13:31

"КиївЗоо" передає допомогу звіринцям України: хто отримає та наскільки постраждали

Київський зоопарк передасть корм звіринцям у різних регіонах України. Нещодавно столичний заклад отримав 17 тисяч тонн гуманітарної допомоги.

Сьогодні найбільше потребує допомоги Миколаївський зоопарк. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник в ефірі телеканалу "Київ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На київському озері зацвіли унікальні квіти: де побачити

"Київ постійно надає різноманітну допомогу українським містам, які постраждали від агресора. Допомагає і столичний зоопарк, адже звіринці багатьох міст також постраждали від росіян та потребують допомоги", - сказав він.

Також корми для тварин від КиївЗоо отримають: Миколаївський, Одеський, Рівненський та Черкаський зоопарки. Також допоможуть Парку "XII Місяців", звіринцю "Лімпопо" та Одеському біопарку.

Наприкінці лютого на територію Миколаївського зоопарку влучили перші ракети. Тоді адміністрація вирішила тимчасово закрити його для відвідувачів. Миколаївський зоопарк - один з найстаріших зоопарків України, заснований 1901 року міським головою Миколою Павловичем Леонтовичем. В основі його зібрання була колекція акваріумних риб, плазунів, екзотичних птахів.

Автор: Вікіпедія
  Миколаївський зоопарк відновлює роботу
Миколаївський зоопарк відновлює роботу

Одеський зоопарк лише на місяць припинив роботу після вторгнення РФ в Україну. Нині у звіринці допомагають тваринам з інших зоопарків, приймають домашніх улюбленців тимчасових переселенців.

Автор: Вікіпедія
  Одеський зоопарк приймає евакуйованих тварин
Одеський зоопарк приймає евакуйованих тварин

Рівненський зоопарк приймає тварин з тих зоопарків, які зруйновані через бойові дії. Зокрема, 10 червня туди привезли гібонів, фазанів, дикобразів з Харкова.

Автор: Вікіпедія
  Рівненський зоопарк допомагає з евакуацією тварин з Харкова
Рівненський зоопарк допомагає з евакуацією тварин з Харкова

10 червня Київський зоопарк отримав 17 тонн професійних гранульованих кормів тривалого зберігання для різних видів тварин від "Tierpark Berlin" та "Zoo Berlin" з Німеччини, а також від "Loro Parque" з Іспанії.

Зараз ви читаєте новину «"КиївЗоо" передає допомогу звіринцям України: хто отримає та наскільки постраждали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі