понеділок, 15 листопада 2010 10:39

Фісташки допомагають схуднути - учені

Фісташки допомагають схуднути - учені

Американські вчені з'ясували, що фісташки допомагають підтримувати нормальну вагу і менше їсти.

Фізіотерапевти Східного Іллінойського університету запропонували 140 добровольцям перекусити фісташками з різною калорійністю: 211 і 125 калорій. А потім запропонували просто поїсти чого-небудь іншого. З'ясувалося, що ті, хто вживав фісташки до їжі, отримували з основною їжею на 41 відсоток менше калорій. І, відповідно, швидше наїдалися.

Друге дослідження проводилося з меншою кількістю людей, які їли по жменьці горіхів щодня. Завдяки цьому, обідаючи або вечеряючи, піддослідні отримували на 23 відсотки менше калорій, передає КП.

Завдяки цим дослідженням дієтологи запевняють, що якщо їсти фісташки щодня, то можна контролювати відчуття голоду і менше їсти. Тобто горішки можуть допомогти при схудненні. Крім того, це відмінне джерело білка і клітковини.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що фісташки горіхи позитивно впливають на серцево-судинне здоров'я, істотно скорочуючи процеси запалення в організмі. Додавання фісташок до щоденного раціону харчування сприяло значному зниженню холестерину, шкідливих жирів, цукру в крові, тиску і зменшувало запалення на клітинному рівні.

Зараз ви читаєте новину «Фісташки допомагають схуднути - учені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі