субота, 26 серпня 2023 17:30

Чому влітку не можна спати з відкритими вікнами. Чотири причини

Чому влітку не можна спати з відкритими вікнами. Чотири причини
Влітку краще спати із закритими вікнами Фото: pexels

Багато людей влітку люблять спати з відкритими вікнами при думці, що свіже повітря покращить сон.

Але науковці довели, що це зовсім не так. Радять лягати спати із зачиненими вікнами.

Gazeta.ua розповість, чому краще не відчиняти вікна на ніч під час сну.

Шум

Якщо вікна виходять на жваві вулиці, де їздить транспорт, можуть призвести до порушення сну і навіть пробудження. Тривалі періоди шуму можуть вплинути на якість і глибину сну. Це спричинить втому і роздратування вдень.

Алергени та пил

Відкриті вікна дають змогу повітрю вільно циркулювати, але вони також впускають до спальні різні алергени та пил. Цвітіння рослин, пилок, пил з вулиці та інші алергени можуть спричиняти реакції і призвести до утруднення дихання або нежитю. Це може заважати засинанню та погіршить якість сну.

Ризики

Сон із відкритими вікнами також може порушити вашу безпеку. Вони можуть привернути комах або небажану увагу злодіїв. Це особливо важливо, якщо живете на першому або другому поверсі. Зловмисники можуть використовувати відчинене вікно як шлях для проникнення у ваш будинок, а комахи можуть стати неприємними супутниками, коли так хочеться спати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому шкідливо відсипатись у вихідні. Дві причини

Регулювання температури

Під час спекотного літнього періоду спати з відкритими вікнами може здатися гарною ідеєю, щоб охолодити приміщення. Однак у деяких випадках це може виявитися неефективним варіантом. Якщо у вашому районі циркулює гаряче і вологе повітря, відкриті вікна можуть тільки збільшити вологість у спальні. Цим зробите її некомфортною для сну. У цьому разі використання кондиціонера або вентилятора може бути більш ефективним способом регулювання температури і створення комфортного сну.

Денний сон збільшує ризик недоумства. До таких висновків дійшли вчені з Каліфорнійського університету.

Якщо ви хочете поспати вдень, то робити це потрібно з 12 до 16 години дня. Після 17 години сієста небажана: у цей час організм уже налаштовується на природний нічний відпочинок. Сон у цей час викличе втому та відчуття розбитості.

Зараз ви читаєте новину «Чому влітку не можна спати з відкритими вікнами. Чотири причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі