неділя, 26 травня 2024 06:44

Чому цього дня треба робити лише обдумані покупки: заборони та прикмети дня

Чому цього дня треба робити лише обдумані покупки: заборони та прикмети дня
Якщо 26 травня чути, як голосно гудуть бджоли - до врожаю ягід Фото: pinterest

26 травня православні християни за новим стилем відзначають день пам'яті апостолів від 70-ти Карпа та Алфея, святкування відновлення Михайлівського Золотоверхого собору.

Апостол Карп був учнем і супутником апостола Павла. Він супроводжував Павла і доставляв його письма та послання. Карпа згадується у другому посланні до Тимофея, де апостол Павло зазначає, що залишив у нього книги під час свого арешту в Троаді. Згодом Карп став єпископом у місті Берія, що на Балканському півострові, і проповідував на острові Крит, де навернув до християнства багатьох язичників.

Апостол Алфей був батьком апостолів Якова і Левія (Матфея), автора одного з Євангелій. Він походив з міста Капернаума в Галилеї. Про місце його благовістя мало що відомо, але існує церковне предання, що він був батьком мучеників Аверкія і Олени.

Що не можна робити

Заборонено викидати окремі волосинки або цілі пучки локонів (з гребінця, наприклад) - можна накликати біди і хвороби. Щоб цього не сталося, волосся краще спалити.

Також не варто вбивати комарів - саме 26 травня прилетять "мститися" його брати, а ви замучитеся проганяти комах.

Не варто вирушати у далекі подорожі.

Заборонено сваритися і лихословити.

Що треба робити

В цей день потрібно прибирати в домі - бажано провести генеральне чищення приміщення, викинути старі й непотрібні речі. До того ж, прибирати в домі потрібно до заходу сонця.

Якщо сьогодні не витрачати гроші і здійснювати тільки розумні покупки, в майбутньому фінансова ситуація покращиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вознесіння Господнє: нова дата, історія свята і що заборонено в цей день

Прикмети

чути, як голосно гудуть бджоли - до врожаю ягід;

купчасто літають мухи - буде багато грибів;

мало комарів - овес не вродить;

вдень дме вітер і посилюється до вечора - вранці похолодає.

У перший місяць літа на українців чекає багато державних та професійних та міжнародних свят. 1 червня - День захисту дітей. В цей день також святкують Всесвітній день батьків, а 16 червня - День батька в Україні. 4 червня - День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф проти України.

Наприкінці місяця настане одна з найголовніших подій у країні - День Конституції України.

Зараз ви читаєте новину «Чому цього дня треба робити лише обдумані покупки: заборони та прикмети дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі