вівторок, 04 листопада 2008 07:49

Чим небезпечне червоне м"ясо

Чим небезпечне червоне м"ясо
Завдяки дослідженню Каліфорнійського університету виявлені бактерії, що викликають харчове отруєння через вживання червоного м"яса. Субтілаз цитотоксин - сильнодіючий бактеріальний токсин з роду деяких бактерій e. coli, що засвоюється тканинами організму після споживання м"яса, визначили фахівці.

Згідно їхнім висновкам, в червоному м"ясі і також в молочних продуктах можна знайти у високих кількостях похідні цього токсину. Бактерія є причиною сильного проносу з кров"ю і може призвести до потенційно смертельного діагнозу - гемолітичного уремічного синдрому, що характеризується болями в животі в результаті гострого отруєння червоним м"ясом.

Люди, які їдять червоне м"ясо, знаходяться в підвищеній групі ризику небезпечного отруєння, оскільки цей продукт часто містить суттєві концентрації кислоти Neu5Gc - похідної шкідливої бактерії. Молекула кислоти швидко поглинається організмом і робить його мішенню для токсину e. coli. У людей немає гена, що відповідає за виробництво Neu5Gc, і, відповідно, немає стійкості до дії токсинів, пояснюють американські медики. За їхніми словами, необхідно харчуватися тільки перевіреним на зараження і добре приготованим м"ясом і пастеризованим молоком, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Чим небезпечне червоне м"ясо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі