вівторок, 29 листопада 2011 13:30

Аргентинці спекли найдовший яблучний пиріг довжиною 300 метрів

Аргентинці спекли найдовший яблучний пиріг довжиною 300 метрів

В Аргентині спекли найдовший у світі яблучний пиріг. Струдель не розкручували на всю довжину, а частинками виклали на одній із вулиць Буенос-Айреса.

Завиванець простягнувся на понад три сотні метрів. Його випікали кілька місцевих пекарень - за одним рецептом.

На пиріг пішло 20 тисяч яблук, майже 400 яєць, кількасот кілограмів борошна, масла та цукру. І хоч виробляли гігантський смаколик не одну ніч, - з'їли його менше, ніж за годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині приготували 200 страв із сала

Нещодавно найдовшу в світі чурчхелу приготували жителі Грузії. Чоловік з дружиною зробили чурчхелу довжиною більше 3,5 метрів. На її приготування пішло кілька днів. Симон і Мері використовували сік винограду з власної плантації.

Зазвичай довжина чурчхели становить 25-35 см. Вона є одним з найулюбленіших ласощів як місцевих жителів, так і туристів. Чурчхела має високі поживні властивості завдяки великому вмісту глюкози й фруктози, рослинних жирів, білків, органічних кислот, азотистих і фенольних речовин, вітамінів. Вона готується з використанням соку білих сортів винограду.



Зараз ви читаєте новину «Аргентинці спекли найдовший яблучний пиріг довжиною 300 метрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі