В Арктиці можуть зникнути білі ведмеді

Безпрецедентну спеку та посуху очікують в Австралії у найближчі роки. Такого висновку дійшли вчені Австралійського бюро з метеорології.

Фахівці прогнозують, що через глобальну зміну клімату посухи на континенті будуть удвічі частішими. Хоча навіть тепер країна вважається одним із найбільш посушливих місць на Землі.

А в Арктиці через глобальне потепління до 2070 року майже повністю розтане крига. Про це кажуть у російському комітеті Ради Федерації у справах Півночі.

— За останні 100 років льодове покриття в Арктиці зменшилося майже на третину, — каже член комітету Юрій Воробйов. — Особливо швидко танути вона почала в останні 30 років. Так, із 1970-го до 2003 року площа арктичної криги зменшилася на чверть.

Воробйов зазначає, що морська крига потоншала на 1,3 м. А чим менший її шар, тим швидше вона тане.

— Танення арктичних льодів ставить під загрозу виживання корінних народів північних територій. Адже в них порушується традиційний спосіб життя, — додає вчений. — Також затопляться великі площі. І через це можуть зникнути білі ведмеді і кільчаста нерпа.

Зараз ви читаєте новину «В Арктиці можуть зникнути білі ведмеді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі