Найстарішому тюленеві виповнюється 50 років

18 липня відзначив 50-річчя найстаріший тюлень — самка Елсе. Вона живе в зоопарку Аувеханд в голландському місті Ренен. Зазвичай тюлені живуть до 30 років.

Елсе в Аувеханді з 2001 року. До того вона жила просто неба в амстердамському парку Амстел зі своїм другом тюленем Долф. Він помер 2001-го у віці 39 років. Елсе тяжко це переживала: втратила апетит, її здоров"я погіршилося. Тому тварину перевезли до Ренена. Нині вона живе у великому басейні з 13 тюленями. Через свій вік Елсе майже осліпла.

Довжина тіла тюленів досягає 6,5 м. Маса — від 90 кг до 3,5 т. Харчуються вони рибою та молюсками. Під час розмноження живуть парами. Маля виношують 9–11 місяців. Народжують на льоду. Самки, які годують дітей, у пошуках їжі запливають далеко в море. Проте тюлені залишають дитинчат, коли ті не можуть самостійно харчуватися. Два-три місяці вони виживають завдяки жировим запасам.

Зараз ви читаєте новину «Найстарішому тюленеві виповнюється 50 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі