вівторок, 16 листопада 2010 10:26

Жінку з трьома дітьми виганяють на вулицю

Автор: фото: Поліна РОМАНОВА
  Валентина Радківська з дітьми у малосімейній квартирі по вулиці Тарноградського, 10 у Вінниці
Валентина Радківська з дітьми у малосімейній квартирі по вулиці Тарноградського, 10 у Вінниці

Зранку 27 жовтня до гуртожитку на вул. Тарногродського, 10 у Вінниці приходять судові виконавці. Планують виселити 44-річну Валентину Радківську з квартири №7.

— Цю квартиру відсудила у мене кума Віталіна Слободянюк, — каже Валентина Радківська. — Совісті не має.

Триповерхове приміщення на Тарногродського, 10 — відомчий гуртожиток міського водоканалу. Звели його 1981 року. У 90 малосімейних квартирах живуть близько 300 людей. Із 2006 року гуртожиток перейшов на баланс міськради і квартири дозволили приватизовувати.

— Ми з чоловіком жили на третьому поверсі, — каже Валентина Василівна. — Я працюю лаборантом із 1991 року, чоловік слюсар-сантехнік. Під нами жили куми Слободянюки: Віталіна й Микола. Наші родини стояли в черзі на квартири. Ми — першочергово. 2003-го появилася квартира, але начальство водоканалу дало її куму, а нас попросили ще трошки почекати. Я послухалася.

Слободянюки отримали трикімнатну квартиру на вулиці Якіра, 5а. Власником оформили Миколу Слободянюка. Однак родина з гуртожитку не виписалася. В цей час Радківські розлучилися.

— 2004 року чоловік просто вигнав мене з дітьми. Нам нікуди було йти, — згадує господиня. — Я попросила помочі в начальства. Вони сказали чекати квартиру, а поки неофіційно вселитися в пустуючу квартиру кумів. Я погодилася. Склали акт, що квартира пуста.

У помешканні на 19 "квадратів" Валентина живе з чотирма дітьми. Олегові 24 роки, Богдану — 17, Марії — 9, Артем — 7-річний. Усі — віруючі, щотижня ходять до церкви. Найменший має вроджену хворобу серця.

2005 року Микола Слободянюк подав на Валентину до суду. Вимагав звільнити квартиру, де прописана його родина.

— Але ж він уже втратив на неї права, бо отримав нову, — Радківська показує документи. Серед них — копія ордеру Слободянюка, довідки з жеку, що той уже сплачує комунальні послуги за трикімнатну. — Тоді заради квартири вони фіктивно розлучилися. Трикімнатну суд залишив Миколі, а цю малосімейку — Віталіні. Хоч вона і дня не працювала на водоканалі.

Виселити Радківських суд просила Віталіна. Замостянський суд її підтримав, апеляційний — теж. Доки Валентина чекає касації, виконавці прийшли виконувати рішення. Однак не виселили, бо в рішенні не було жодного слова про трьох неповнолітніх дітей.

Зараз ви читаєте новину «Жінку з трьома дітьми виганяють на вулицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі