вівторок, 28 серпня 2018 06:30

Згоріли 20 гектарів виноградників

У селі Шабо неподалік Білгород-Дністровська на Одещині вигоріли 20 га виноградників. Цінні кущі належали французу-виноробу 67-річному Крістофу Лакарену.

— Виноградники загорілися пізно увечері 24 серпня, — розповідає Лакарен. — Переконаний, це був черговий рейдерський напад. У липні говорив із президентом Порошенком. Він запевнив, що мою проблему розглянуть.

25 листопада 2016-го невідомий бульдозером знищив частину 40-річних виноградників Лакарена. 16 січня 2017 року заявив, що його двір обстріляли. Справу розслідує поліція.

— Пожежа сталася на території за межами населеного пункту, — говорить Любов Гордієвська з обласної поліції. — Сторонніх предметів — паливно-мастильних або легкозаймистих — на місці не виявили.

Крістоф Лакарен понад 10 років живе у Шабо. Плантації виноградників частково розташовані на його землі, частково — на орендованій. Саме за останню і тривають земельні суперечки з іншими підприємцями. 2015-го Лакарена звинуватили в незаконному виготовленні та реалізації алкогольної продукції у великих обсягах. Зрештою він отримав ліцензію на виробництво вина.

Зараз ви читаєте новину «Згоріли 20 гектарів виноградників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі