пʼятниця, 09 січня 2009 17:01

Замість Анатолія Козака поховали жінку з іншого села

Працівники моргу райцентру Бар Вінницької області переплутали тіла Галини Магаляк й Анатолія Козака. Жінку довелося викопувати з могили.

— У тому морзі, мабуть, усі були п"яними, — каже житель села Верхівка Барського району Вінниччини Василь.

Наприкінці грудня до моргу Барської райлікарні привезли тіла 39-річного Анатолія Козака із села Киянівка та 78-річної Галини Магаляк із Верхівки. Чоловік згорів у власній хаті 20 грудня. Жінка померла в лікарні 23-го. Судмедексперт зробив розтини.

Першими приїхали родичі Козака. Забрали тіло, загорнуте у простирадло. Поклали його у труну, не розгортаючи. Не хотіли дивитися на обгорілі останки.

— Тіло перевозив мій син Олександр, — розповідає голова Митківської сільради Петро Колодій, 50  років. — Козака похоронили, люди справляли поминальний обід у сільській столові. Аж раптом мені подзвонив судмедексперт. Не того поховали, каже. Я був у шоці. За свій вік такого не чув і не бачив. Не знав, як то все пояснити людям. Ніхто не повірив, коли сказав, що поховали не Толю.

Селяни відкопали труну.

— Відкрили, а там лежить бабка. Повезли назад. Там тіла обміняли. Козака похоронили надвечір. Думаю, винні в цьому й родичі покійного, і керівництво морга, — продовжує Петро Болеславович. —  Як можна було видавати чужий труп? І як забирати, не переконавшись, кого забирають?

Тіло Козака забирали рідна та двоюрідна сестри.

Бабка Галя померла в лікарні. Коля приїхав у морг, а там кажуть — немає

— Жінки боялися дивитися, — припускає сільський голова. — Там і справді було жахливе видовище — одні вуглі. Сильно обгорів. Ми прєдполагаємо, що пожежа виникла від гасової лампи. Він палив нею, бо світло за несплату обрізали. У Толіка ще й епілепсія була. Певно, під час приступу перекинув лампу.

Із дружиною Анатолій Козак розлучився. Вона із 16-річним сином Ярославом живе в селі Кузьминці, за 4 км від Киянівки. Останнім часом чоловік ніде не працював, зловживав спиртним.

Жителі Верхівки не пам"ятають, щоб людину хоронили двічі.

— Як бабка Галя померла, зразу дали знати її сину Колі в Москву, — розповідає знайома небіжчиці. — Вона в лікарні померла. Коля приїхав у морг, а там кажуть — немає. Начебто помилково закопали в Киянівці. Почали виясняти, підняли всіх на ноги. То бабцю відкопали, привезли додому. Помили, одягли як положено, відспівали і вже вдруге похоронили. Цього разу десь у Козятинському районі, де похований її син Володя.

Експертизу тіл проводив лікар Олександр Юр"єв.

— Нічого не можу сказати. Мені відомо не більше, ніж ходять слухи по місту. Це морг районної лікарні, я там лише орендую приміщення.

Головний лікар райлікарні 65-річний Іван Губенко неохоче згадує пригоду:

— Це для мене велика прикрість. Маю 25 років стажу головного лікаря, завжди лікарня була серед кращих. 23 роки тому в нас вперше в області з"явилося УЗІ, амбулаторія сімейної медицини. До нас приїздять пацієнти із сусідніх райцентрів — Жмеринки, Мурованих Курилівців. А тут таке. Чого так сталося? Бо тіла з моргу видає санітарка, яка обслуговує судмедекспертизу. Там прийшли за трупом два алкаші. Мабуть, друзі покійного. Ухопили перший, що ближче лежав, і потаскали. Та санітарка навіть не встигла толком пояснити. Запевняю, що подібного у морзі більше не буде.

Зараз ви читаєте новину «Замість Анатолія Козака поховали жінку з іншого села». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі