вівторок, 03 вересня 2019 07:05

Владислава Трохимчук залишила дітей у закритій квартирі

Автор: ВК/ВЛАДИСЛАВИ ТРОХИМЧУК
  Владислава Трохимчук із селища Іванівка ­Первомайського району на Миколаївщині обіймає сина Данила. Хлопчик помер, коли мати покинула його з сестрою без їжі на дев’ять днів
Владислава Трохимчук із селища Іванівка ­Первомайського району на Миколаївщині обіймає сина Данила. Хлопчик помер, коли мати покинула його з сестрою без їжі на дев’ять днів

Вісім років в'язниці отримала 24-річна Владислава Трохимчук, яка на дев'ять днів покинула без нагляду власних дітей.

12-місячного Данила й Анну, 2 роки і 10 місяців, зачинила в кімнаті столичної орендованої квартири наприкінці листопада 2016-го. Двері підперла кріслом. Із їжі залишила кілька цукерок, пачку печива, кукурудзяні палички. Коли повернулася, застала мертвого сина й виснажену доньку.

За місяць до цього Владислава народила третю дитину. Усі — від різних чоловіків. Новонароджена дівчинка мешкала з батьком у районі столичних Березняків. Ті дні жінка провела з ними. Тим часом старші діти їли шпалери та власні випорожнення, за словами власників квартири. Самотужки намагалися вибратися з кімнати. Біля вхідних дверей вирвали шматок лінолеуму.

Прокуратура вимагала довічного ув'язнення для Владислави Трохимчук за умисне вбивство. Проте засудили її за іншою статтею — "залишення в небезпеці". Вирок оскаржуватимуть в апеляційному суді.

— Суд не надав належної оцінки показів свідків. Жінка говорила, що лишила дітей на колишню свекруху. Проте та стверджує, що такої розмови не було і ключів від квартири вона не мала, — говорить Надія Максимець зі столичної прокуратури. — Чоловіка, з яким на той час мала стосунки Владислава, взагалі не почули в суді. Він постійно переїжджав, змінював номер телефону. Під час судового засідання жінка поводилася спокійно. На оголошення вироку її не привезли. Не було місця в машині конвою, пояснили. Організували відеоконференцію. Проте на камеру вона не показувалася. Бачили лише її руку.

Із восьми років ув'язнення Трохимчук уже відбула шість. Адже від грудня 2016-го була в СІЗО. А за "законом Савченко" один день в ізоляторі рахується як два в колонії.

Владислава Трохимчук родом із селища Іванівка Первомайського району на Миколаївщині. До Києва переїхала 2015-го. Орендувала однокімнатку на вул. Маричанській, 6, у Голосіївському районі. Її старша донька Анна перебуває у прийомній родині. Доля молодшої, яка була з батьком, невідома.

— Якщо апеляційний суд залишить у силі вирок першої інстанції, Трохимчук за півроку може звільнитися із в'язниці. Має право на дострокове, оскільки відбула дві третини терміну, — каже адвокат 45-річний Сергій Старенький.

Зараз ви читаєте новину «Владислава Трохимчук залишила дітей у закритій квартирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі