субота, 28 квітня 2012 05:45

Вертоліт з українцями розбився у Румунії

За містом Острів на південному сході Румунії о 17.00 минулого четверга впав вертоліт Ка-32А. Усі п'ятеро членів екіпажу — українці — загинули.

— Вертоліт летів із Кишинева до Туреччини. У Румунії дозаправився, — каже Олександр Дікусаров, прес-секретар Міністерства закордонних справ. — З ним на завдання летів і другий гелікоптер — Ка-26. Обидва мали дозвіл на проліт через Румунію. Мета польоту — гасіння лісових пожеж за контрактом. Інший вертоліт після катастрофи приземлився поряд.

Причину аварії з'ясовують. Поки що розглядають дві версії — несправність обладнання та помилка пілота.

— Здається, обидва гелікоптери здійснювали політ на око, — каже Богдан Дончу, генеральний директор Румунської агенції повітряного транспорту "Роматса"ROMATSA. — Вони мали дозвіл використовувати повітряний простір Румунії, але не знали графіків румунських транспортних мереж.

— Гелікоптер торкнувся землі і вибухнув, — говорить Ніколае Спінакі, секретар мерії Острова. — Там ніхто не вижив. Другий вертоліт сів поряд, його пасажири кинулися надавати допомогу пораненим з першого апарата.

— Одна людина пережила страшну смерть — вистрибнула з падаючого гелікоптера, але потрапила до його лопатей, — повідомляє румунський канал "ПроТВ".

Зараз ви читаєте новину «Вертоліт з українцями розбився у Румунії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі