четвер, 19 червня 2008 07:09

Василь Халус убив батька

Василь Халус, 38 років, із села Голинь Калуського району Івано-Франківської області втратив око на заробітках у Росії, отримав третю групу інвалідності. Чоловік не працював, одержував 350 грн пенсії.

— Вася хороший, не знав, що таке вдарити, крикнути, навіть не матюкався, — розказує Ганна Солдат, 61 рік, сусідка Халусів. — Як почав пити — наче осатанів.

Заглядати в чарку чоловік став од нудьги. Через це розлучився з першою дружиною, вигнала з хати й друга. Василь перебрався до батьків.

— Він мені слова кривого ніколи не сказав, а як життя не пішло, то мене винив, — говорить мати Ганна Халус, 68 років. — Останнім часом одної торочив: "Я собі щось зроблю". Пробував вени порізати, ходив вішатися, але я від самогубства врятувала.

29 травня Василь сидів на подвір"ї з батьком Федором, 66 років. Було спекотно. Син послав матір по пиво. Коли жінка повернулася, розсердився, що воно не холодне, й почав її бити.

— Так лупнув, що світ закрутився. Я впала, кров пішла, — згадує Ганна Гнатівна. — Хотіла "швидку" викликати, та син бив дальше. Федя заступився.

Розгніваний Василь накинувся на батька. Гепнув табуреткою по голові. Той упав, однак захищався. Син ударив ще кілька разів сокирою. Потім пішов курити.

Ганні Халус вдалося викликати "швидку". Її чоловіка медики не врятували. Василя затримали. Свого вчинку він пояснити не може. Каже, що любив батька.

Зараз ви читаєте новину «Василь Халус убив батька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі