пʼятниця, 07 вересня 2018 06:10

Убивця Веремія пішов на угоду зі слідством

Дарницький районний суд Києва ув'язнив Сергія Чемеса на три роки і три місяці. Він — один із бандитів, який викрадав і катував активістів під час Революції гідності 2014-го.

— Чемес уклав угоду зі слідством. Надалі спів­працюватиме й даватиме свідчення проти інших фігурантів, — каже 36-річна Світлана Кирилаш, вдова вбитого під час подій Майдану журналіста В'ячеслава Веремія. — Йому загрожувало до 10 років позбавлення волі.

Журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія вбили вночі 19 лютого 2014-го. Його витягли з таксі в Києві на розі вул. Володимирської та Великої Житомирської. Сильно побили та вистрелили в груди з автомата. Чемес був один із нападників, стверджує слідство.

Це другий вирок у справі тітушок, які полювали на активістів під час Революції гідності.

22 грудня торік Шевченківський районний суд Києва засудив Юрія Крисіна до чотирьох років умовно за статтею про "хуліганство". Вирок викликав хвилю протестів. 13 червня 2018-го Апеляційний суд Києва скасував вирок і засудив Крисіна до п'яти років ув'язнення за причетність до вбивства Веремія.

Зараз ви читаєте новину «Убивця Веремія пішов на угоду зі слідством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі