вівторок, 14 серпня 2012 06:00

У руках п'ятикласника вибухнув патрон

— Поранений хлопчик якось доповз до хати, відчинив двері, закричав. Мама вибігла з кімнати, а дитина вся у крові. Пощупала — двох пальчиків на руці немає, на животі рана, — розповідає Катерина Попенко з Рівненського обласного управління міліції. — У тяжкому стані хлопця повезли одразу в операційну.

Через ігри з боєприпасами 10-річний Василь Кривчик із села Річиця Гощанського району Рівненщини втратив мізинця і підмізинного пальця лівиці. У нього в руках вибухнув патрон калібром до 13 мм.

По обіді 10 серпня хлопець із братом 6-річним Віталієм бавилися на військовому полігоні неподалік села. Старший знайшов уцілілу гільзу. Удома розбивав її молотком.

— Менший злякався, просив Васю зупинитися. Потім утік до хати. У цей момент і пролунав вибух, — говорить сільська голова сусідніх Криничок Олена Коваль, 45 років. — Повезло, що Віталій не поранився, бо сховався в будинку. Мати була вдома, годувала груддю найменшу дитину. Це нормальна благополучна родина.

Окрім матері, з дорослих удома був тільки дід. Батько хлопців їздив провідувати сестру в інше село.

Зараз ви читаєте новину «У руках п'ятикласника вибухнув патрон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі