пʼятниця, 24 жовтня 2008 07:10

У дитячий садок заповзли змії

У дитячий садок заповзли змії

Два дні поспіль у дитячому садку села Невицьке Ужгородського району Закарпаття рятувальники й вихователі ловили змій. Спіймали 11 плазунів. Вони заповзли до приміщення через тріщини в стінах старої будівлі.

— Це сталося в обід 8 жовтня, коли діти спали, — згадує 52-річна Марта Багера, завідувачка дитсадка. — Я зайшла, щоб упевнитися, що всі діти сплять. Під ліжками вгледіла хвости змій. Із переляку почала кричати, кликати на поміч. На шум збіглися колеги, викликали рятувальників.

Доки чекали на них, жінка запропонувала ловити змій самотужки. Ніхто з вихователів не погодився. Тоді Багера взяла віника й у відро загнала трьох плазунів. Ще двох схопила голіруч. Рятувальники упіймали ще чотирьох.

— Діти прокинулися, — веде далі завідувачка. — Щоби не допустити паніки, ми почали розповідати, що це добрі змійки, які прийшли їх навідати. Виносили малюків на вулицю на руках.

За два дні вихователі впіймали ще двох плазунів —  вужа та полоза. Завідувачка відправила дітей на тимчасові канікули. За цей час приміщення мають ретельно перевірити.

— Ми давно просимо у влади кошти на ремонт, — зітхає Багера. — Відповідь одна: грошей немає. Після цього випадку попросили від райдержадміністрації 50 тисяч гривень, щоб залатати діри в стінах. Нам дали 5 тисяч. А за те, що я чіпаю районну владу, прокуратура хоче знайти проти мене кримінал.

Садок відвідували 15 дітей. Після появи змій, їхні батьки взялися ремонтувати приміщення самотужки.

Зараз ви читаєте новину «У дитячий садок заповзли змії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі