пʼятниця, 10 грудня 2010 00:45

Тетяна Карпенко продала сина за 15 тисяч доларів

Автор: фото: Світлана ЗОЗУЛЯ
  Харків’янку Тетяну Карпенко затримали під час передачі 15 тисяч доларів
Харків’янку Тетяну Карпенко затримали під час передачі 15 тисяч доларів

"Денисці вже рік, — розповідає харків'янка 19-річна Тетяна Карпенко. — Мені з ним важко. Йому й одежа треба вже — он зима йде, і чоботи, і шубку. Його батько сказав — не буду помагать. А куди мені із ним — хати нема. Мені без нього буде легше".

Покупця жінка шукала по сусідах.

— Коли прийшов чоловік, який зацікавився, я питаю: ви майбутній батько мого сина? Він каже: да. Запитав, що я хочу за дитину. Я сказала — 25 тисяч. Зупинилися на 15 тисячах доларів. Він поїхав, ми повинні були за тиждень зустрітися.

Денис — друга дитина Тетяни. 3-річний Дмитро живе із батьком, за рішенням суду. Матір позбавили прав, бо зловживала спиртним і наркотиками. Тетяна родом із райцентру Ромни Сумської області.

— Сюди приїхала, думала: місто велике, знайду роботу, — пояснює. — Трохи попрацювала на базарі. Важко. А тут ще й дитина… Мені зараз гроші потрібніші за дитину. Мені ніде з ним жити, нема за що годувати, і тинятися з дитиною по вулиці — тоже не варіант. За ці гроші я б квартиру купила.

Останні три місяці Тетяна жила у квартирі свого співмешканця Олександра в мікрорайоні Салтівка в Харкові.

— Вони постоянно сварилися, — згадує сусідка Наталія Петрівна. — Кричали. Вона місяць тому вени різала, коли він хотів піти від неї. Увесь ліфт був замазаний тією кровищею. А він все одно пішов. На початку листопада.

— Так, ми сварилися — то за гроші, то через ревнощі, — згадує Олександр, 22 роки. — Але в те, що Таня могла продати Дениску, я не вірю. Вона його жаліла, усе краще йому. Мабуть, нерви здали.

Тетяну затримали, коли вона прийшла по гроші. До міліції звернулося подружжя, що грало роль покупців.

— Зараз жінка затримана, — каже Михайло Мартинов, начальник обласної міліції. — Їй загрожує до 15 років в'язниці.

За доньку отримала гривню і пляшку горілки

У жовтні 2010 року в селі Успенівка Бердянського району Запорізької області міліціонери затримали 28-річну Марину Романцову. Вона продала дочку 2-річну Поліну за 100 тис. грн.

У липні 2008-го 30-річна одеситка виручила за 4-річного сина $1,6 тис. Хотіла $2 тис., однак покупець більше не давав.

Позаторік 34-річна Наталія Сидоренко з Херсона хотіла продати новонародженого сина за $20 тис. Віддала за півціни.

30 червня 2007 року в приміському дизельному потязі Іловайськ–Торез 30-річна мешканка міста Шахтарськ Донецької області продала 3-річну дочку за 100 грн.

4-річну Анастасію Суботіну із села Бронниця Могилів-Подільського району Вінниччини мати віддала за 1 грн і пляшку горілки. Сталося це в червні 2006-го.

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Карпенко продала сина за 15 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі