пʼятниця, 21 жовтня 2011 00:45

Святослав Горобець загинув від сказу

Автор: Фото з сайта www.vkontakte.ru
  Киянин Святослав Горобець у серпні звільнився з міліції. Планував знайти краще оплачувану роботу
Киянин Святослав Горобець у серпні звільнився з міліції. Планував знайти краще оплачувану роботу

29 вересня від сказу помер киянин Святослав Горобець, 27 років. Це перший за  20 років випадок загибелі від цієї недуги в столиці.

Святослав родом із Черкас. Після закінчення школи служив у прикордонних військах. Отримав звання старшого сержанта, влаштувався патрульним міліціонером у Києві. Тут три роки тому одружився з киянкою Катериною Ярошенко, жили в її квартирі, дітей не мали.

— Я часто до них заходив у гості, — каже 27-річний Костянтин Ярошенко, брат Катерини. — Ми зі Славіком часто разом ловили рибу на Київському морі. Він ніколи не жалівся на здоров'я.

У серпні Святослав звільнився з міліції. Хотів знайти краще оплачувану роботу. 9 вересня йому раптово стало зле.

— Він звернувся у військовий госпіталь, бо в нього там лишилася медична картка. Звідти його направили в лікарню №4. Але він туди не пішов. Дочекався, коли стало ще гірше, — розповідає начальник прес-служби київської міліції Володимир Поліщук.

13 вересня Святослава забрали до лікарні №8. Спочатку лікарі підозрювали енцефаліт — недугу мозку. Потім у чоловіка проявились ознаки сказу.

— Коли він помер, я не вірив, — каже Костянтин. — Він був здоровий мужик.

Досі достеменно невідомо, як вірус сказу потрапив в організм Святослава. Незадовго до хвороби чоловіка покусало цуценя пітбуля. Згодом тварина здохла, однак експертиза не виявила у собаки вірусу сказу.

Сказ — особливо небезпечна вірусна інфекційна хвороба. Уражає центральну нервову систему. До організму людини вірус потрапляє зі слиною зараженої тварини. Інфікуються переважно від вовків, лисиць, котів, собак.

Головною ознакою захворювання тварин є зміна поведінки, втрата відчуття страху. Хворі дикі звірі з'являються в населених пунктах, нападають на людей і тварин. Якщо вкушеній людині вчасно не зробити щеплення, хвороба неминуче призведе до загибелі.

Щорічно в Україні реєструють кілька випадків цієї недуги у людей. Інкубаційний період, коли зовнішні ознаки непомітні, триває від місяця до року. Однак тільки в цей час людину можна вилікувати. Коли у хворого з'являються зовнішні ознаки — його врятувати неможливо.

Зараз ви читаєте новину «Святослав Горобець загинув від сказу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі