пʼятниця, 15 липня 2011 05:00

"Швидка" відмовилася їхати до чоловіка з ножовими ранами

Автор: фото: Ірина Патлатюк
  Таксист Віталій Куций лежить у вівторок, 12 липня, в лікарні міста Умань на Черкащині. Лікарі кажуть, він одужає через три тижні
Таксист Віталій Куций лежить у вівторок, 12 липня, в лікарні міста Умань на Черкащині. Лікарі кажуть, він одужає через три тижні

12 липня таксист із міста Умань Віталій Куций, 26 років, закінчував зміну. Стояв увечері біля автовокзалу. Близько 20.00 до його "ауді" підійшов чоловік. Попросив відвезти у село Рижавка за 30 км від міста. Запитав, чи поїде Віталій за лічильником. Дорогою багато розмовляв. Сказав, що недавно потрапив у аварію і боїться швидко їздити. Коли проїхали півдороги, пересів на заднє сидіння. Пояснив: не може без ляку дивитися на зустрічний транспорт. На околиці села попросив зупинитися і полоснув таксиста ножем по горлу. Віталій Куций вибіг із машини, тікав. Той наздогнав його та ударив кілька разів ножем у плечі, руки, шию.

— Напевне, хотів убити. Залишив живим, бо я просив, аби не вбивав. Казав, нехай забирає машину й гроші,  —  пригадує потерпілий.

Із Віталієм Куцим зустрічаюся у вівторок в Уманській міській лікарні. Шия і руки — перебинтовані. На сусідніх ліжках сидять мати, дружина і сестра. Таксист невисокого зросту, худорлявий.

Злочинець сів у таксі й поїхав. Закривавлений Віталій дійшов до вагової місцевого фермерського господарства. Нічні сторожі дали йому телефон. Викликав "швидку". Пояснив, що має ножові поранення. Назвав село і місце. Диспетчер відповіла: "швидку" в села не посилають.

— Тоді син подзвонив нам. Сказав, його порізали, зараз він у районі і "швидка" до нього їхати не хоче, — пригадує мати Ніна Куца, 44 роки. — Ми взяли з чоловіком машину, поїхали за ним. Був увесь у крові. Замотала йому бинтами шию, як могла. Поїхали у районну лікарню. Вона ближче по трасі. Там у приймальному відділенні тільки медсестра і санітарочка. Кажу, давайте лікаря, бо дитина кров'ю стікає. Вони говорять, що черговий лікар-стоматолог приймає зараз інфекційну хвору. Як звільниться, допоможе. Додали, що можуть викликати з дому лікаря Нікітіна. А з Віталі кров тече, по шиї юшить. Син був майже без сознанія, лежав на кушетці. Я говорила медсестрі: "А якби це ваша дитина була?" Жодної екстреної допомоги не надали. Ми посадили його у машину і поїхали до міської лікарні.

Батьки привезли потерпілого о 22.45. Там таксиста госпіталізували.

— Пацієнт потрапив до нас із численними ножовими пораненнями, — говорить травматолог Ігор Коник, 28 років. — Стан був середньої тяжкості, значна крововтрата. Дві різані рани шиї, рани на передпліччі та руках. Зараз його стан стабільний. Поправиться десь за три тижні. Можна сказати, народився у сорочці. Бо магістральні судини на шиї залишилися цілими.

Поки що Віталієві Куцому важко говорити.

— У районній лікарні я стояти не міг, ліг на кушетку. Стікав кров'ю, а допомоги ніхто так і не надав. Сказали, доктора нема і нічого не робитимуть.

В Уманській районній клініці кажуть, стоматолог у той час допомагав дітям.

— Черговий лікар надавав допомогу дітям, які поступили із села Дмитрушки. Їхній стан був тяжкий — харчове отруєння грибами, — пояснює 41-річна Інна Добрянська, головний лікар. — У нас один черговий лікар. У той вечір до нас поступили 17 хворих. Хірург — ургентний. Його привозять за потреби. Ці люди не хотіли чекати, навіть прізвища свого не назвали.

Злочинця міліція затримала в ніч проти четверга в столиці. На таксиста напав 27-річний житель Києва. Він вживає наркотики, раніше судимий не був. В Умань приїздив до родичів.

Зараз ви читаєте новину «"Швидка" відмовилася їхати до чоловіка з ножовими ранами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі