четвер, 13 серпня 2009 07:08

Суддя Олег Крюковський розстріляв родину сестри

Майже рік 38-річна Лілія Зварич із міста Каховка на Херсонщині не розмовляє з братом Олегом Крюковським, 49 років. Вимагає посадити його до в"язниці.

— Я не можу більше так жити, — зізнається жінка. — Не хочу ходити вулицями і відвертатися від єдиного рідного брата. Хочу по-людськи, а не як вороги. Але не можу — він розстріляв мою родину.

Лілія з чоловіком і сином живе в квартирі на першому поверсі багатоквартирного будинку. Торік 22 травня помешкання обстріляли.

— Був початок одинадцятої вечора, — пригадує Лілія Анатоліївна. — Син Сергійко демонстрував новий одяг. Одяг бріджики, рубашечку. Я почула дивні звуки за вікном. Хотіла накричати на хуліганів, відкриваю шторку, а переді мною Олег стоїть, автомат заряджає. Схопила сина і вибігла. За спиною почула постріли.

— Як почув крик дружини — одразу вимкнув світло, — додає 45-річний Євген Зварич. — У кухні повним ходом літали кулі. Ми підповзли по підлозі до ванни. Я взяв пістолет, відстрілювався. Автомат стих. Уже потім під вікном міліціонери знайшли близько двох десятків гільз і один невикористаний патрон. Думаю, він і врятував нам життя, бо був відсирівший. Так би Олег нас положив.

Ольга і Олег виросли в родині робітників. Їхні батьки жили у приватному будинку. Ольга працює помічником адвоката, Олег був суддею.

— 2007 року батьки померли, — згадує Лілія. — Ми поховали їх. Після сороковин почав обурюватися за хату. "Як ти могла її прийняти?" — кричав. Справа в тому, що 2004-го батьки подарували будинок мені, бо я жінка. Раніше він знав про дарчу, але йому тоді хата не була потрібна. Запевняв, що через неї не сваритимемося. А в лютому торік запропонував продати хату, гроші поділити. Я не хотіла. Пропонувала йому забрати з хати все, що хоче, але не продавати. Наче погодився.

У травні Євген Зварич зустрівся зі швагром біля суду.

— Він погрожував, що будинок підпалить, усіх нас "замочить", — згадує чоловік. — Ми тоді не сприйняли це всерйоз.

Після пригоди проти судді порушили кримінальну справу. Але не заарештовували. У цей час розлучився із дружиною. Усе майно переписав на трьох дітей і продовжував працювати заступником голови міськрайонного суду. Лілія скаржилася на брата до Верховного суду, президенту.

— Розуміла, що якщо справа не вийде за рамки області, то ніхто нею займатися не буде, — каже Лілія. — Казали, брат аж у Верховній Раді кінці знайшов, пропонував за мільйон звільнити його під заставу.

16 квітня 2009 року Верховна Рада ухвалила постанову "Про надання згоди на затримання та арешт Олега Крюковського". Через два дні його заарештували.

— Зараз мені тяжко, — зітхає Зварич. — У мене більше нема рідних. За рік втратила батьків і брата. Хотіла помиритися з Олегом, але він навіть вибачатися не хоче. На першому суді сміявся. Казав мені в очі: "Ти несповна розуму, бо бачила з автоматом покійну маму".

Жінка показує дитячі фотографії з братом.

У кухні повним ходом літали кулі

— У дитинстві ми любили одне одного. Олег був чуйним і добрим. Завжди мене захищав, — пригадує. — На свою першу зарплатню купив мені велосипед, якого в місті ні в кого не було. Підтримував мене, коли розійшлася з першим чоловіком. Познайомив із Женьою. А змінився тоді, коли отримав суддівську недоторканність і став заробляти більше грошей. Зараз я боюся. Якщо він не сяде, то в будь-яку мить кине мені гранату чи ще щось зробить.

50-річна Людмила Крюковська підтримує колишнього чоловіка.

— Ну як він міг стріляти в рідну сестру? — дивується вона. — Для Олега родинні зв"язки понад усе. Ліля і Євген усе вигадали. Таким чином прикривають свою злочинну діяльність. Євген якось пропонував чоловікові прийняти потрібне рішення і поділити тисячу доларів. Чоловік не схотів. Для Зварича гроші — головне. Не важливо, чесні вони чи ні. Колись він працював у міліції. У 1990 році проти нього відкрили справу за перевищення службових повноважень — він побив людину. Та згодом справа зникла.

Крюковська називає Зваричів шахраями.

— Євген нечесно оформив собі пенсію по інвалідності, використав томограму хворої людини, — каже вона. — А Ліля сама історик. 2007 року в неї з"явився диплом юриста одеського інституту імені Мечникова в Одесі. Але інститут диплому не видавав. Олег знав усі ці махінації, тому й почав заважати Зваричам.

Крюковського захищають три адвокати. Будинок, де жили його батьки, агенти з нерухомості оцінили в $25 тис.

Зараз ви читаєте новину «Суддя Олег Крюковський розстріляв родину сестри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі