понеділок, 05 лютого 2007 20:14

Сергія Кіпаренка підрізали в електричці "Київ–Ніжин"

Автор: фото: Мирослава БОНДАРЕНКО
  Охоронець Сергій Кіпаренко в Чернігівському тубдиспансері. Йому лікують простромлені ножем легені
Охоронець Сергій Кіпаренко в Чернігівському тубдиспансері. Йому лікують простромлені ножем легені

За два дні до Нового року 27-річний охоронець Сергій Кіпаренко повертався з роботи в столиці додому, до міста Ніжин Чернігівської області. Купив дружині подарунки. Зустрівся на вокзалі з трьома друзями та сів в електричку.

— Ми їхали всередині вагона, коли чую з тамбура жіночий крик: "Допоможіть хоч хтось!" — розповідає "ГПУ" Кіпаренко. — Чоловіків повно, а реакція — нульова. Я не всидів, вийшов. Дивлюся, двоє п"яних намагаються забрати коробку з феєрверками в жінки, яка їх продавала. Сказав їм, аби відчепилися.

Молодики почали з криком штовхати Кіпаренка. У тамбур вийшли троє знайомих Сергія. Пробували розбороняти. На мить все ніби затихло, як тут Сергій відчув удар у лівий бік. Спершу подумав, що кулаком.

— Дивлюся — а у нього в руках блищить ніж, — каже Кіпаренко. — Тоді зрозумів, що мене підрізали. Правою рукою закрив рану, а лівою схопив його. Кричу: "Вирвіть ножа!" Трохи послабив хватку, й він різонув мені руку. "Зараз усіх тут поріжу!" — кричить і махає ножем. Усіх, хто був там, як вітром здуло.

Мало не всім відділом побігли до електрички

Сергій упав на підлогу. Молодики били його ногами.

За кілька секунд потяг зупинився в Бобровиці. "Вилазь, бо доріжу!" — наказали Кіпаренкові. Він поволі спустився на перон. Продавщиця винесла його речі й довела до вокзалу. Викликала "швидку" й міліцію. За кілька хвилин пораненого відвезли до місцевої райлікарні, де зупинили кровотечу й наклали шви.

— Пам"ятаю, як затис дірку й чекав на лікарів, — розказує Сергій. — Коли зашивали руку, знепритомнів.

— Ми мало не всім відділом побігли до електрички, — розповідає "ГПУ" 41-річний Анатолій Тарасенко, старший слідчий лінійного відділення міліції станції Ніжин. — Знали, що нападник не виходив. Розподілилися на невеличкі групки — кожна мала оглянути один вагон.

Міліціонери чекали потяг на пероні в Ніжині. Знали прикмети нападника. 26-річний сержант Володимир Діденко затримав підозрюваного. Той, коли побачив міліцію, хотів викинути ножа. Але не встиг. Затриманому 26 років, мешкав у Ніжині. Уже був судимим. У райвідділі проти нього порушили кримінальні справи за хуліганство й завдавання тяжких тілесних ушкоджень.

10 січня Кіпаренка перевели до обласного туберкульозного диспансеру в Чернігів, де роблять операції на грудній клітці. За два дні йому видалили з легень згустки крові. Хірурги кажуть, що в легені могла потрапити кров, і Сергій задихнувся б. Нині він одужує.

Нападник чекає на вирок суду в новгород-сіверському слідчому ізоляторі. Йому загрожує 8 років в"язниці.

— Єдине, чого я не можу зрозуміти, — дивується Кіпаренко, — чому в електричці мені ніхто не допоміг?

Зараз ви читаєте новину «Сергія Кіпаренка підрізали в електричці "Київ–Ніжин"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі