вівторок, 09 квітня 2013 07:30

Семикласник проламав череп першокласнику

2 квітня троє підлітків бавилися на закинутій новобудові за містом Моспине Донецької області й почули стогін із каналізаційного колектора. Розкидали сміття і зазирнули всередину. На дні 3-метрової ями лежав 7-річний Ілля Капров, з пробитої голови сочилася кров.

— У ребенка открытая проникающая черепно-мозговая травма, перелом основания черепа, множественные раны волосяного покрова и лица, ушиб мозга, геморрагический шок, общее переохлаждение, — каже нейрохірург Борис Бараненко з обласної лікарні. Туди відвезли дитину.

Ілля зник напередодні. Його шукали всю ніч. Розповів, що його побив і вкинув у яму 14-річний Дмитро Пальчинський. Прокуратура Пролетарського району Донецька відкрила кримінальне провадження за статтею "Замах на вбивство".

— Они всегда дружили. Вместе играли в песочнице, обменивались машинками, — розповідає мати 44-річна Інна Пальчинська. — Дима отстает в развитии, стоит на учете у психиатра. Из-за этого с него постоянно смеются, обзывают. В тот день Илья обозвал Диму дебилом, сын за это ударил.

 

Діти навчаються в одній школі, живуть по сусідству, в обох є батьки. Офіційно Дмитро ходить до сьомого класу, однак досі не вміє читати і писати, вчителі займаються з ним індивідуально.

— Он обзывался, я его толкнул, он меня тоже. Тогда я взял доску и ударил его. В ответ он кинул бутылкой, начали драться. Он упал, ударился головой о камень, потерял сознание. Я испугался, начал его трясти, но он не очнулся. Тогда бросил его в тот колодец и накрыл досками, — додає Дмитро Пальчинський.

До завершення слідства він перебуває під домашнім арештом. Мають провести психіатричну експертизу. Якщо визнають здоровим — школяреві загрожуватиме до 15 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Семикласник проламав череп першокласнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі