середа, 11 січня 2017 07:35

"Охоронці, які вибігли на крики, навіть не підійшли. Попросили в них мотузку — не дали"

Автор: ФОТО З САЙТА www.facebook.com
  Сергій Панасюк присів біля Євгена Куропія — одного зі злодіїв, які поцупили його машину. Викрадачів чоловік затримав самотужки. На пошуки витратив майже чотири години
Сергій Панасюк присів біля Євгена Куропія — одного зі злодіїв, які поцупили його машину. Викрадачів чоловік затримав самотужки. На пошуки витратив майже чотири години

— Каждое утро в 4:30 выгуливаю ­собаку. Вышел из квартиры в тамбур и увидел, что исчез велосипед старшего сына. Из замка входной двери вынута сердцевина. Понял, что нас обокрали. Когда спустился во двор, увидел, что нет моего автомобиля "Рено Трафик". Сразу же вызвал полицию. Взяли техпаспорт на машину и уехали. Решил не сидеть сложа руки и самостоятельно начать поиски, — говорить 40-річний Сергій Панасюк.

Вночі 26 грудня до його квартири №71 на вул. Бориспільській, 32в у Дарницькому районі Києва залізли злодії. Вкрали спортивний велосипед та куртку, в якій були ключі від машини. Чоловік — будівельник. Заробляє ремонтом квартир. Із дружиною 40-річною Ольгою виховують трьох дітей — 14-річного Олексія, 9-річного Михайла і Юлію, 4 роки.

— Напередодні забирав дітей із дружиною від тещі. І випадково залишив куртку з ключами у тамбурі. Зазвичай так не роб­лю, — каже Панасюк. — Була надія, що викрадачі покатаються і залишать машину. Зі старшим братом шукали у дворах, по стоянках. Об'їхали всі околиці району. Години за 4 помітив свій мікроавтобус на стоянці у Бортничах (столичний житловий масив у Дарницькому районі. — ГПУ). Стояв із ввімкненим мотором біля будівлі ЄДАПСу (Єдина державна автоматизована паспортна система, створена МВС України. — ГПУ). Задній номер був інший. Всередині сиділи двоє "тимурівців". Коли побачили нас, заглушили мотор. Машину поставили на сигналізацію і кинулися тікати. Моєму щастю не було меж. Ось вона — моя машина! Треба буде — перегризу колесо, але більше її відібрати не дам. Фактично годує нашу сім'ю. Вожу нею інструменти, закупляю будматеріали. Стояла задача затримати тих двох.

Сергій займається спортом, зокрема кульовою стрільбою. При собі мав пневматичний пістолет. З ним і кинувся за злодіями.

— Свою сім'ю готовий захищати навіть голими руками. Але добре, що мав пістолет. Попередньо запитав у поліцейських, чи можу з ним їхати на пошуки. Дали добро. Сильно виручив. Злодії його як побачили, зразу здалися. Спочатку повалив одного, заставив на камеру назвати ім'я, прізвище. Потім іншого. Охорона ЄДАПСу, яка вибігла на крики, навіть не підійшла. Попросили в них мотузку, щоб зв'язати ноги крадіям — не дали. Викликали поліцію. За 17 хвилин приїхав 21 патрульний. Хлопці вже замерзли лежати на асфальті. У мене піднявся тиск і був серцевий напад. Експерти у всіх зняли відбитки пальців. Мені віддали ключі. Із машини зникла сумка з інструментами, рукавиці та відеореєстратор.

Злодіями виявилися кияни 30-річний Євген Куропій та Олександр Огнянніков, 26 років.

— За кермом був Огнянніков. Слідчим сказав, що знайшов ключі біля під'їзду. Куропій стверджував, що в машину підсів за півгодини до затримання. Мовляв, шеф Огняннікова попросив їх перегнати авто у Бортничі. Обоє — наркомани зі стажем. Куропій був у розшуку. На ньому "висить" 23 справи за подібні злочини.

Після цього вирішив краще дбати про безпеку. На авто замовив джіпіес-маяк. За допомогою телефону можу відстежувати мікроавтобус.

За фактом крадіжки речей та автомобіля відкрили два кримінальні провадження.

— Одного із затриманих відпустили на підписку про невиїзд. Другий, якого розшукували, під вартою. Вину кожного визначить суд, — каже Інна Гамалій із Дарницького відділу поліції.

Зараз ви читаєте новину «"Охоронці, які вибігли на крики, навіть не підійшли. Попросили в них мотузку — не дали"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі