вівторок, 17 січня 2012 00:15

"Ніссан" в'їхав у натовп на центральній площі Луганська

Автор: фото з сайту www.odnoklassniki.ru
  Георгій Осипов 2004 року закінчив юридичний факультет Луганського національного університету, мав власний бізнес. Останнім часом був безробітним, їздив на машині п’яний і під дією наркотиків
Георгій Осипов 2004 року закінчив юридичний факультет Луганського національного університету, мав власний бізнес. Останнім часом був безробітним, їздив на машині п’яний і під дією наркотиків

13 січня о 20.30 з вул. Коцюбинського в Луганську зривається "Ніссан Тіїда". Мчить униз — у напрямку центральної пл. Театральної. Там зустрічають старий Новий рік кількасот луганців, переважно молодь.

"Ніссан" на повній швидкості пробиває огорожу, звалює вагон із солодкою ватою і в'їжджає в натовп. 10 людей розкидає в різні боки. Решта встигають відскочити. Авто зупиняється посеред площі — на дитячій залізниці. Малечі там немає, атракціон закрився кілька годин тому.

— Мы были с друзьями, отдыхали, — згадують свідки. — Неожиданно резкий шум, грохот, крики. Сначала никто ничего не понял. Потом, когда увидели несущийся автомобиль, пытались бежать, но уже было поздно. Он летел на людей.

Міліціонери, які патрулюють площу, підбігають до автівки. Оточують її, щоб натовп не вчинив самосуд над водієм. До місця під'їжджають кілька карет "швидкої". 17-річна Світлана Зуйкова загинула на місці.

— Ми зразу побачили, що двоє в тяжкому стані, — згадує Маргарита Ященко, лікар за фахом. — Хлопець весь у крові, голова сильно розбита. Дівчина неприродно лежала, шия скручена. Крові майже не було. Очі закриті. Потім нам сказали, що вона вже мертва.

З-за керма "ніссана" витягують 29-річного Георгія Осипова. Він нічого не розуміє, голосно регоче.

— Запаха спирта не было, да и на пьяного похож не был. Скорее нарик. Он тупо смеялся, — згадує свідок події, який називається Олександром.

— Я стояв біля ялинки, — додає Юрій Харюлін. — Машина пролетіла біля мене.  Дівчина, яку збили, відлетіла метрів на 3. Я підбіг до неї, а навколо вже лежали інші дівчата. Одна вся у крові, лице розбите, зуби вибиті. Були і хлопці.

— Із того "ніссану" валив дим, — згадує ще один свідок. — Наче там щось курили. А водій був як резиновий, нічого не розумів.

Дев'ятьох скалічених забирають до міських лікарень. Усім постраждалим від 14 до 19 років. На площі — рештки машини, солодкої вати, калюжі крові. Розкидані закривавлені шапки, зуби, бинти. Міліціонери оточують місце аварії, опитують свідків. З іншого боку ялинки за кілька метрів починається святкування. Батьки з дітьми сміються, одягають карнавальні маски. Фотографуються на фоні ялинки. Намагаються стати так, щоб у кадр не потрапили скривавлені речі й міліціонери.

Георгія Осипова забирають до ізолятора. Він безробітний. 2004-го закінчив юридичний факультет Луганського національного університету. Жив із дружиною і дочкою. Експертиза встановила, що був під дією психотропних речовин. У "ніссані" знайшли два шприци — повний і напівпорожній. Водій їздив без прав — їх вилучили торік у вересні, бо був п'яним за кермом. У листопаді даїшники тричі штрафували Георгія Осипова за водіння у нетверезому стані. Йому загрожує до восьми років в'язниці.

Загибла Світлана Зуйкова 7 лютого мала святкувати 18-річчя. Училася на другому курсі коледжу технології та дизайну Луганського національного університету ім. Володимира Даля.

Зараз ви читаєте новину «"Ніссан" в'їхав у натовп на центральній площі Луганська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі