четвер, 27 березня 2008 07:05

Ніну Боровик загриз собака

Ніну Боровик загриз собака

На 72-річну пенсіонерку Ніну Боровик 14 березня напав її собака. Жінка мешкала у власній хаті селища Малотаранівка на околиці міста Краматорськ Донецької області. Пес звалив господиню з ніг, шматував руки і тіло. Відігнати його змогла сусідка, яка прибігла на крики Ніни Іванівни. Собака погриз їй руки.

— Чого Вулкан напав на маму — я не знаю, — знизує плечима 40-річний Юрій Боровик. Чоловік працює у транспортному цеху металургійного заводу. — Він жив у нас шість років, нікого не кусав. Бувало, гавкав на кіз. Зранку я пішов до батька, він мешкає окремо. Мама поралась по хазяйству, Вулкан сидів на прив"язі. Повернувся десь за годину-півтори — у дворі купа народу. Мама лежить розірвана посеред подвір"я. Її і погризену сусідку "швидка" забрала після того, як приїхала міліція. А їх ми чекали півтори години.

Вулкан схожий на пса породи боксер, тільки більший. Його мати — стаффордширський тер"єр, батько — помісь боксера і стаффордшира. Жив як звичайний дворняга, сидів на прив"язі.

Доки у дворі були сторонні, Вулкан бігав городами. Повернувся додому, коли слідчо-оперативна група від"їхала. Сини Ніни Іванівни спіймали собаку.

— Міліціонери усипили його, — додає Юрій.

Лікарі кажуть, що Ніна Іванівна померла відразу.

— Рани були смертельні, — пояснює Володимир Сміщенко, головний лікар станції "швидкої". — Найвірогідніше, що померла від втрати крові й больового шоку. На моїй пам"яті це другий випадок, коли собака загризає людину. Уперше це було п"ять років тому. А торік у серпні пес породи пітбуль напав на 11-річного Сашу Маковського, який саме розмовляв із його господарем. Собака звалив хлопчика, зідрав шкіру з голови, хотів учепитися в горло. Дитину врятувала сусідка — вона зуміла розжати щелепи тварини.

Зараз ви читаєте новину «Ніну Боровик загриз собака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі