вівторок, 15 грудня 2009 07:58

Міліціонери обікрали мертву пенсіонерку

У Полтаві звільнили двох міліціонерів Ленінського райвідділу. Дільничний і його помічник вкрали в покійної жінки пенсійну картку і зняли з неї гроші.

— Одинока бабуся померла в березні, — розповідає Юрій Сулаєв із Полтавської обласної міліції. — Це не кримінальний випадок, але існує процедура документування смерті, яку виконують міліціонери. Дільничний із помічником знайшли у квартирі конверт, в якому була банківська картка та код до неї. На картці було 3 тисячі гривень.

Міліціонер зняв із банкомату частину суми. Решту за певний час забрав інший. Обидва були в міліцейській формі. Це зафіксувала камера відеоспостереження, вмонтована в банкомат.

— Не крилися, бо думали, що бабуся одинока, і ніхто про це не дізнається, — говорить Сулаєв. — Та в банку виникли питання до картки. Почали перевірку і з"ясували, що гроші з неї зняли за два дні по смерті старенької. Викрили чоловіків. Матеріали передали в міліцію.

Кримінальну справу порушили за фактом крадіжки. Імовірно, прокуратура також долучить до неї статтю за зловживання службовим становищем. Міліціонери знімали кошти у свій робочий час.

Обидва пропрацювали в міліції близько 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери обікрали мертву пенсіонерку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі