вівторок, 02 жовтня 2012 05:00

Максим Бабинець розстріляв знайомого

15 вересня чернігівець 24-річний Максим Бабинець шість разів вистрілив у голову 68-річному Миколі Гузю із села Єньків Чернігівського району. А потім зателефонував до міліції.

Слідчим Бабинець розповів, що з Гузем познайомився 2003-го на річці Десна. Рибалили там. Одного дня той напоїв 15-річного Максима і зґвалтував. Хлопець нікому не розповідав про це і дев'ять років готував помсту.

Убив кривдника в однокімнатці на просп. Миру, що винаймав Гузь.

— Третій день відмиваю кров, а крапельки лишаються. Уже й обої переклеїла, і стіни покрасила, — каже жінка в гумових рукавицях, яка називається хазяйкою.

У квартирі зроблений ремонт. Є диван, меблева стінка, телевізор.

— Останнім часом я цю квартиру не здаю. Син рядом працює, ходить обідати. Іноді сама приїжджаю. А в ту суботу дзвонить якийсь хлопець: "Здаєте квартиру? Поможіть, пожалуста". Тут під'єднується ще один, немолодий: "Я — сільська людина, пустіть, сиру домашнього і конфет куплю". "А ви хто?" — питаю. Старий каже: "Це племяннік мій, нам ніде переночувать". Пожаліла я діда. Прийшли вдвох часов у сім вечора — дід із торбочкою і хлопець. Молодший дав паспорт, старий — гроші: "Не переживайте, ми тільки переночуємо. Племянніку утром на роботу, а мені — на село". А вранці мене викликали міліціонери.

Микола Гузь із дружиною 74-річною Ніною жили в приватному будинку поряд із сином.

— 42 роки прожили, — зустрічає Ніна Мойсеївна. — Двох дітей виростили. Він молодший, до мене з багатьма молодицями підживав. Раньше ми жили в Чернігові. Коля робив м'ясником у коопторговському магазині на Центральному базарі. Потом переїхали на хутір у хату моєї матері. Пізніше купили дом по сосєдству як дачу, він так захотів. Коля город порав, дві корови тримав, коня, я помагала. Молодим випивав. На старость остепенився, бо серце хапало. Возив продавати молочне у Чернігів.

Вважає, що Максим стежив за її чоловіком.

— За чотири дні до цього йдемо з Алєксєєвичем на хутір. Чую, щось у корчах шарудить. Виходить Максим. Коля впізнав. Одійшли, про щось говорили. На другий день Коля зазбирався картошку копати, покосив у городі. Прийшла до нього, аж цей Максим коло порога стоїть. Питаю: що за помічник? А вони мовчать. Вже і темніє, а Максим нічого не робить й додому не збирається. Хотів остатися ночувати, а тут його батьки подзвонили, сказали, щоб додому їхав. Поїхав. А на завтра знову у Ніколая. Каже: "Зміною помінявся, поможу город викопати". Я пішла поратися. А в суботу 15 вересня поїхали ми з Ніколаєм на базар. Побазарювали, я додому зібралася, а він каже: "Заїду до дочки, завезу сир". Я пішла. Доходжу до остановки 33-го автобуса, доганяє Максим.

— Де дядя Коля?

— До дочки пішов.

— Ми ж договорилися зустрітися.

Під'їхала маршрутка, Максим культурно тачку мені подав. Поїхала. Вже темніє, а чоловіка нема. Мобілку не бере. Чого тільки за ніч не передумала. Раненько дочка дзвонить: "Подзвонили з міліції нащот батька". Потім син Костя передзвонює: "Батька немає". Пізніше розказали, що Максим заманив Колю у квартиру, застрелив із переробленого пістолета.

Кажуть, що Максим Бабинець помстився.

— Брехня. Я 42 года прожила з ним, Коля був нормальний мужик. Була друга історія. Дев'ять год назад Ніколай робив продавцем у ларьку. Під Новий год хтось навів на нього трьох чоловіків у масках. Підстерегли його, повалили, гроші вимагали. Питали паяльником, спину палили, підвішували на заслінці від груби, били. У хаті всі шафи перерили, а грошей не найшли. Зі злості загорнули Колю в одіяло і вкинули у погріб. Зачинили, моє болонєве пальто запалили і заткнули дірку, щоб задихнувся. Він вивернувся, вибив ляду і по снігу поповз до сусідів. Бандитів міліція не знайшла. Коля казав: "Одного я узнаю по зубах. Вони в нього, наче мраморні". Ми оце із сином говорили: "У Максима зуби теж рівнюсенькі, красиві, наче ненастоящі".

Звідки чоловік знав Максима?

— Казав, старий знакомий. Більше я не питала. Думаю, конфлікт якийсь був. Тепер Максим шукає причину, брехню видумав.

Максим Бабинець — єдиний син військового у відставці. Неодружений. На своїй сторінці в інтернеті виставляє фотографії зі спійманою рибою. Сусіди називають його спокійним, ввічливим. 2003-го був засуджений умовно за незаконне поводження зі зброєю. На початку цього року придбав стартовий пістолет і переобладнав для стрільби травматичними набоями.

Зараз ви читаєте новину «Максим Бабинець розстріляв знайомого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі