четвер, 11 лютого 2010 08:44

Лікарі бастували заради директора

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Лікар працює 4 лютого в кабінеті стоматологічної поліклініки Дніпровського району в Києві. Стоматологи переживають, що їхню клініку можуть захопити найближчим часом
Лікар працює 4 лютого в кабінеті стоматологічної поліклініки Дніпровського району в Києві. Стоматологи переживають, що їхню клініку можуть захопити найближчим часом

"Нас зобов"язали збирати з пенсіонерів та малозабезпечених добровільні внески, — розповідають "ГПУ" на умовах анонімності стоматологи з поліклініки Дніпровського району Києва. — Кожному поставили план — 6 тисяч гривень на місяць. Хто не виконає, платитиме з власної кишені або матиме неприємності".

Поліклініка працює як завжди. У коридорах — черги пацієнтів, із кабінетів чути дзижчання бормашин. Зойкає чоловік, якому рвуть зуба. Збудовану 1975-го поліклініку давно не ремонтували. У ній старі, ще радянські меблі та зношене обладнання. Зуболікарські крісла 1988 року випуску. Щороку медустанову відвідують 4 тис. людей. 3,5 тис. із них лікуються безкоштовно. Це пенсіонери, діти, малозабезпечені.

— Ми тут не жируємо, — розповідає стоматолог Андрій Тимченко. — Не вистачає навіть матеріалів. Буває, протезуємо людей за свій рахунок. А перед Новим роком лікарям сказали: бажаєте тут працювати — платіть.

Медики кажуть, за головлікаря Людмили Ігнатенко, 64 роки, таких порядків не було. У листопаді вона пішла на лікарняний. Виконувачем обов"язків призначила заступницю Валентину Терехову. Та керувати поліклінікою відмовилася, попросила перекласти обов"язки на Наталю Шапку, яка працювала в іншому медзакладі. Наталя Шапка — донька Володимира Головача, заступника київського міського голови. Вона зайняла кабінет головлікаря.

— Людям на 22 дні зарплатню затримала. Зате в кабінеті ремонт відгрохала на 20 тисяч, —  скаржаться на Наталю Шапку лікарі. — Перетягли їй м"які меблі з дитячого відділення. Ці дивани раніше в холі стояли, на них відвідувачі сиділи з дітьми.

Серед стоматологів ширяться чутки, що наприкінці року Наталя Шапка виписала собі премію на 100 тис. грн. Начебто роздала наближеним підлеглим 50 тис.

Зате в кабінеті ремонт відгрохала на 20 тисяч

Під Новий рік завідувачі відділень передали стоматологам вказівку нового керівництва. Матеріали для пацієнтів і лікувальну техніку вони купуватимуть за власний кошт. Ремонтувати стоматкабінети — також.

— Люди запугані, роботу зараз знайти важко, а сім"ю треба годувати, — каже Ірина Нечитайлова. — Тому терплять ці знущання.

Терпець у стоматологів урвався 2 лютого. Цього дня вийшла на роботу з лікарняного Людмила Ігнатенко. Лікарі заявили, що головлікарем вважають Ігнатенко. Наступного дня в поліклініку прийшла Наталя Шапка з двома охоронцями. Їх не впустили до кабінету головлікаря.

— Усі лікарі, що були на зміні, стали живою загорожею, — розповідають учасники тих подій. —  Шапка запитала, що за збори. Ми відповіли: "Профспілкові. У нас є керівник, вас головлікарем не визнаємо". Після цього, кажуть, Наталя Шапка подзвонила батькові по мобілці: "Тут зібралось чоловік 70 і вони мене ображають". Потім пішла. Охоронці пообіцяли розібратися з кожним бунтарем окремо. Наступного дня прийшли міліціонери.

— Юридично в Людмили Ігнатенко все добре, — переконаний власник юридичної фірми "Метод" Вадим Ткаченко, 26 років. — У держреєстрі підприємств вона значиться як керівник цієї поліклініки. Ніхто її не звільняв. Печатка й установчі документи у неї. Перевіряючі розвели руками і пішли.

Стоматологи побоюються рейдерської атаки. Готуються захищати головлікаря і робочі місця.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі бастували заради директора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі