середа, 16 січня 2013 00:00

Лаборант медколеджу тримав у підсобці бойову гранату

Лаборант Вінницького медичного коледжу ім. Заболотного 46-річний Олександр Ковшонюк мав у своєму кабінеті бойову гранату.

— Ми отримали оперативну інформацію, що робітник одного з навчальних закладів займається "чорною" археологією. Перевірили його. У лабораторії на другому поверсі знайшли гранату РГД-33 часів Другої світової війни, три набої калібру 76 міліметрів та частину гвинтівки невстановленого зразка, — розповідає Ірина Ярмолова з управління Служби безпеки у Вінницькій області. — Це все спокійно лежало в підсобці. Граната валялася в кутку. Найстрашніше, що приміщення розташоване біля аудиторій.

Директор коледжу Іван Андрієвський каже, що знав про захоплення лаборанта.

— Сам-то я тієї зброї не бачив, — пояснює Іван Юрійович. — Цей лаборант працює на стоматологічному факультеті понад 20 років. Нормальна адекватна людина. Наскільки мені відомо, та граната геть іржава, без запалу.

Набої, зброю та гранату віддали на експертизу до обласної міліції.

— Експерти підтвердили, що граната бойова, з тротилом усередині, — додає Ярмолова. — Під час вибуху осколки розлітаються на 25 метрів.

Зараз ви читаєте новину «Лаборант медколеджу тримав у підсобці бойову гранату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі