середа, 28 лютого 2007 16:40

Компанію UMC обдурили на 42 мобільних телефони

25-річний випускник Сумського політехнічного інституту Сергій Будник разом із Дмитром Шкуратом, 24 роки, студентом місцевого будівельного технікуму, завдали операторові мобільного зв"язку UMC збитків на 150 тис. грн.

Три роки тому UMC проводила акцію — підключала на контракт нових абонентів. В угоді охочі зобов"язувалися щомісяця платити певну суму, а натомість за символічну суму отримували нові мобільні. Клієнтам пропонували телефони марки "Самсунґ".

Чоловіки уклали з UMC три контракти. Угоди оформили на три збанкрутілі фірми "Мегаінвест", "Анатекс" та "Фатум". Сергій та Дмитро значилися директорами цих фірм. На кожну отримали по 14 мобільних. Заплатили по 2 тис. грн авансу за партію. Після вдалої оборудки сім-картки викинули, а телефони продали.

— Шахраї знали, що служба безпеки компанії не перевірятиме документи фірм, які беруть менш як 15 телефонів, — розповідає "ГПУ" Євген Дворник із державної служби боротьби з економічною злочинністю. — До того ж вони дали передоплату.

За півроку ніхто не сплатив рахунки за користування телефонами. Спеціалісти з UMC узялися перевіряти абонентів. Коли отримали інформацію про фірми-банкрути, звернулися до міліції. За оцінками UMC, операторові завдали збитків на 150 тис. грн. У цій сумі — ціна телефонів, рахунки за розмови, штрафні санкції, оплата юридичних послуг.

Правоохоронці порушили кримінальну справу й за місяць спіймали молодиків.

У січні відбувся суд. Дмитро Шкурат проведе за ґратами 5,5 року, а Сергій Будник відсидить рік.

Зараз ви читаєте новину «Компанію UMC обдурили на 42 мобільних телефони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі