пʼятниця, 17 березня 2017 07:10

Івана Дуная з онукою знайшли мертвими в хаті

6 березня в селі Рудка-Козинська Рожищенського району на Волині поховали 67-річного Івана Дуная та його онуку Вікторію Рудницьку, 21 рік. 3 березня їх знайшли мертвими. Мали колоті й різані рани.

— В обід до Вікторії прийшла подруга Іра Мосійчук. Віка сиділа на ліжку з перерізаним горлом, вся в крові. Поруч повзала її донька Емілія. 16 березня дівчинці виповнився рік. З переляку Іра вибігла з хати, кликала на допомогу. Їй не одразу повірили. Коли люди збіглися, почали шукати діда Івана. Лежав перед порогом в літній кухні. Теж із перерізаним горлом, — розповідає жителька села Наталія. Прізвища не називає.

Вікторія з молодшою сестрою Іванною й матір'ю Наталією Петрук жили в райцентрі. До діда приїхала погостювати.

— Віка навчалася на кухаря, потім завагітніла. Хлопець від дитини відмовився. Дівчинку виховувала сама. Дід овдовів восени. Тримав корову, яка ось мала телитися, — про­довжує Наталія. — 27 лютого Віка приїхала, щоб допомогти дідові з коровою та телям. Думали трохи погодувати та спродати все.

У селі Рудка-Козинська є 250 дворів. Іван Дунай жив у крайній хаті на віддаленій вулиці. Далі — поля. Убивство сталося вдень.

— Як приїхала мати Віки, її до хати не пустили. Боялися, що серце не витримає, — говорить Наталія. — Кажуть, у Віки було 12 ножових у живіт і грудну клітку, перерізане горло. А в діда чотири ножових і теж горло перерізане. З хати нічого не зникло, брати не було що. Дід жив на одну пенсію. Хатина стара, ще його батько будував. Мирні люди, ні з ким не ворогували.

У селі балакають, що бачили якогось чоловіка у темній кофті з капюшоном. Мив руки від крові в калюжі. Думаємо, приїжджий. Міг приїхати рейсовим автобусом і піти до хати Дунаїв. А звідти через поле — в сусіднє село Кременець і зловити попутку. З чужих того дня в селі бачили тільки циганів і скупників картоплі. Проте тією вулицею вони не ходили.

— Село у нас спокійне, нічого подібного не ставалося. Ми всі настрашені. Людей вбили жорстоко. Немає ніяких відомостей, хто б це міг скоїти, — додає Наталія. — Однорічну доньку Віки забрала баба Наталія Петрук. Біля могили поклялася, що виховає її дитину. Жінка працює в Луцьку на заводі. Молодша Іванка ще школярка, теж треба піднімати на ноги.

— Опитали свідків. З їх слів склали фоторобот, — розповідає Віктор Гомоль із Волинської обласної поліції. — Люди впізнали схожого чоловіка. Його розшукали та перевірили. До вбивства не причетний. Продовжуємо пошуки.

Зараз ви читаєте новину «Івана Дуная з онукою знайшли мертвими в хаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі