четвер, 17 червня 2010 01:41

Іван Свинаренко вбив двох односельців через образи

52-річний Іван Свинаренко із села Пустовари Решетилівського району Полтавської області 12 червня вбив двох односельців. Розлютився, що ті обзивали його "туберкульозником". Сам повісився.

— Місцевий житель Володька Линьов ішов на беріг косити, — розповідає Анатолій Яресько, голова Демидівської сільської ради, до якої входять Пустовари. — Бачить — на межі городу лежить мертвий Петро Пилипенко. Йому 61 рік. Володя з переляку побіг до нього у двір. А там Свинаренко, на велосипед сідав. Линьов розповів про померлого. Свинаренко зробив вигляд, ніби не знає. Пішли до тіла. Іван запропонував Володі заховати його в болоті. Тоді Володька і здогадався, що то Свинаренко вбив.

Іван зрозумів, що є небажаний свідок. Дістав ножа та штрикнув Володимира в живіт. Той злякався й побіг додому. Родичі викликали міліцію. У хаті Пилипенка на ліжку знайшли ще тіло Віктора Кереса. У садку на дереві висів сам Свинаренко.

— Вони разом випивали в хаті, — переказує сільський голова. — Перед тим у селі робили флюорографію і пішов поголос, що в Івана туберкульоз. Через це окремі хлопці навіть не хотіли з ним за руку вітатися. Підколювали, хоча діагноз не підтвердився. Того вечора, мабуть, під час п"янки також згадали про це. От Свинаренко й не витримав. Першим зарізав Кереса, Петро Лукич злякався, побіг на город. Іван догнав і добив лопатою. Коли в селі піднявся шум, повісився.

Анатолій Владиславович говорить, що Івана позаторік покинула дружина, син дорослий. До того, як стати безробітним, працював охоронцем на бурових вишках. Жив у батьківській хаті.

— Занехаяв її дуже. Шифер знімав, продавав, — переказує сільський голова. — Від хати майже нічого не лишилося. Петро Лукич — добрий чоловік. Нікому відмовити не міг, от тільки горілку любив. Керес недавно переїхав у село.

Зараз ви читаєте новину «Іван Свинаренко вбив двох односельців через образи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі