вівторок, 07 жовтня 2008 07:06

Галину Максименко силували на дачі

Автор: фото: Олена ГОБАНОВА
  Галина Максименко зустріла незнайомця на дачі. Від нападника змогла утекти
Галина Максименко зустріла незнайомця на дачі. Від нападника змогла утекти

85-річна Галина Максименко перебуває в третій Чернігівській лікарні. До пенсії жінка працювала терапевтом-кардіологом у залізничній лікарні. Чоловік помер 18 років тому.

— 24 вересня вирішили із донькою збирати виноград на дачі, — Галина Федорівна тримається за серце. — Я в 11 ранку була на місці. Дочка мала бути пізніше, купувала драбину. Зайшла, кинула плащ на стілець, взяла секатор та відро й пішла різати виноград. Як відерце наповнилося, понесла в будинок.

Жінка лежить на ліжку, прикривається ковдрою. Скаржиться на біль у голові.

— Бачу: в кімнаті тінь промайнула. Думала, то донька. Раптом повертається до мене кремезний чоловік, років 50-ти. Лисуватий, невисокий, ростом, як я. Неп"яний. "Що тут робите?" — питаю. Хотіла вигнати. А він бере мене за стегна. Згрібає і кидає на підлогу. Я втратила свідомість. Почав домагатися. Коли прийшла в себе, стала кричати, звати на допомогу. А він мене б"є по голові, по всьому. Я то втрачала свідомість, то приходила в себе. Жах тривав десь півгодини. Було страшно й противно.

Галина Максименко скористалася нагодою й втекла. Почала гукати сусідів.

— Як на лихо, нікого навкруги не було, — розповідає Максименко. — Добралася до вулиці, де їздять машини. Просила перехожих чоловіків: "У нас там злодій". Усім було ніколи, йшли мимо. Аж поки донька не приїхала. Як мене побачила, так і кинула драбину посеред дороги. Викликала міліцію з мобільного. Із трьома міліціонерами пішли на дачу. А він підпер хвірточку із середини обрізками дерев і кричить: "Це моя дача! Я депутат!".

Чоловіка забрали до міліції. Ганну Федорівну відвезли на медичну експертизу. Розпитали, оглянули.

— Синців на мені не було, ні на чому їм триматися, — пенсіонерка протягує худу руку. — Але шкоди він мені наробив. Я — інвалід першої групи, учасник війни. Хворий хребет, випадає диск. У ногах пульсу немає. Ледь ходжу, із костилем. У мене двостороння грижа, стільки болячок... Ще й ця біда. А чи затримали, чи відпустили того ґвалтівника — не знаю. Він начебто вже судимий.

— На даний час стан здоров"я пацієнтки стабільний, її життю ніщо не загрожує, — каже лікар-ординатор неврологічного відділення Руслана Ігнатенко. — Внутрішні органи не травмовані. До оперативного втручання не було показань. На лікування жінку поклали не в гінекологію, а в неврологічне відділення. Діагноз: струс головного мозку середньої тяжкості, забій грудної клітки, численні забої м"яких тканин. Думаю, все минеться.

Проти 59-річного Миколи Лунги порушили кримінальну справу. Нині чоловік чекає завершення слідства в ізоляторі. Міліціонери говорять — поводиться дивно. Запевняє, що все було за згодою.

Зараз ви читаєте новину «Галину Максименко силували на дачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі