вівторок, 27 березня 2007 17:30

Фермер Фарджалі Джахід убивав своїх наймитів-бомжів

Жителі села Федорівка Вовчанського району на Харківщині замикають хати на кілька замків і не пускають незнайомців. 9 березня тут затримали 45-річного азербайджанця Фарджалі Джахіда Хамел Оглі, який зізнався в убивстві трьох своїх наймитів. Селяни бояться, бо у Федорівці живе ще кілька родин з Азербайджану.

Джахід приїхав до України у середині 1970 років. Разом із другом вступав до Харківського інженерно-будівельного інституту. Іспити провалив й пішов працювати дільничним у міліцію. Одружився з місцевою дівчиною Оксаною. У 1990-х переїхав до Федорівки, почав розводити овець та продавати вовну. Із дружиною й трьома дітьми жили на околиці села поруч із кількома азербайджанськими родинами.

Селяни мало спілкувалися з Джахідом. Знали лише, що чоловік розводить овець. Бачили, як привозить із Харкова бомжів, які допомагали по господарству. На наймитів уваги не звертали. Ті ніколи не скаржилися, працювали, а потім зникали. Місцеві думали, що вони від"їжджають.

Частина мозку валялася на порозі

— Із Джахідом було важко спілкуватися, — згадує сусід Віктор, який боїться казати своє прізвище. — Він із багатьма скандалив. То через дорогу, щоб ніхто не їздив біля дому, то ще через щось. Одного разу до нього з сусіднього села Старий Салтів приїхав зоотехнік, хотів купити овець. Щойно зайшов на подвір"я, як Джахід накинувся й побив. Місяць у лікарні провалявся.

У Федорівці 3 травня 2006 року згоріла хата пенсіонерів В"ячеслава й Надії Билинів. Старих вважали багатими, бо ті все життя працювали, тримали господарство, продавали на базарі овочі. Нещодавно отримали 17 тис. євро остарбайтерських виплат і купили старенькі "жигулі".

— У 76-річної Надії були зламані руки, ребра, розбита голова, частина мозку взагалі валялася на порозі, — розповідає сусідка баба Віра. — Діда катували. Очевидно, що їх повбивали.

Міліціонери спочатку запідозрили перекупника картоплі з Харкова, який того дня мав приїжджати до старих. Згодом вийшли на 46-річного односельця-азербайджанця та оголосили його в розшук. На початку лютого підозрюваного спіймали в Ростові-на-Дону в Росії. На допиті чоловік зізнався, що вбивати Билинів допомагав Джахід.

— Ми виявили групу з п"яти осіб кавказької національності, — каже "ГПУ" начальник кримінальної міліції в Харківській області Валентин Фесюнін. — На території області вони вбили вісьмох. Серед них родина Билинів, колишній міліціонер, якого спалили в діжці, наймити. Двох чоловіків продали в рабство до Росії та Казахстану.

Джахіда затримали у Федорівці. Він не переховувався. Зізнався, що вбивав робітників, бо не хотів платити. Показав у яру за селом три закопані тіла. Дружина Оксана запевняє, що не знала про них.

У собачій будці на подвір"ї знайшли розібраний автомат Калашникова. Саме в цей час біля овець порався 24-річний наймит Абіт із Баку, якому господар щомісяця платили 300 грн.

— Ніколи б не подумав, що Джахід убивав, — розводить руками сільський голова Федорівки Михайло Моторикін. — Працював колись міліціонером. Начебто нормальний чоловік. Не пив, розводив овець.

Зараз ви читаєте новину «Фермер Фарджалі Джахід убивав своїх наймитів-бомжів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі