вівторок, 08 серпня 2017 07:50

Екс-депутат Ірина Бережна розбилася в автокатастрофі

Автор: www.glamurchik.tochka.net
  Екс-нардеп від Партії регіонів Ірина Бережна загинула в автокатастрофі на узбережжі Адріатичного моря в Хорватії. Припускають, водій, який віз її з донькою, заснув за кермом
Екс-нардеп від Партії регіонів Ірина Бережна загинула в автокатастрофі на узбережжі Адріатичного моря в Хорватії. Припускають, водій, який віз її з донькою, заснув за кермом

Колишній народний депутат від Партії регіонів 36-річна Ірина Бережна загинула в автокатастрофі 5 серпня. Аварія сталася на узбережжі Адріатичного моря між хорватськими містами Масленіца та Поседар'є.

Ірину Бережну з донькою 8-річною Даніеллою віз водій-болгарин. Він не впорався з керуванням. Машина вилетіла з серпантину і врізалася в електроопору. Автівку зім'яло. Таку попередню інформацію повідомило українське Міністерство закордонних справ. Жінка і водій загинули. Дитина сиділа позаду в автокріслі, була пристебнута. Отримала незначні травми. Її забрали до лікарні.

— Це хороша траса, без різких поворотів. Пожежники дві години розрізали автомобіль, щоб дістати постраждалих. Давно там не було страшнішої аварії, — кажуть місцеві жителі.

Ірина Бережна народилася у Ворошиловграді (нині Луганськ. — ГПУ). Закінчила юридичний факультет Київського національного університету імені Шевченка за спеціальністю "правознавство". Мала ступінь доктора філософії в галузі права.

2007-го на позачергових парламентських виборах стала народним депутатом України від Партії регіонів. Була в парламенті шостого і сьомого скликань. У комітеті Верховної Ради з питань правосуддя займалася реформуванням нотаріату, судової системи, корпоративного права. Також питаннями євроінтеграції та конституційної реформи. Із 2008 року вела авторську програму "Ваше право з Іриною Бережною" на радіо­станції "Радіо Ера", в якій консультувала українців з юридичних питань.

Засуджувала Майдан, активно критикувала політику нової влади. Була серед депутатів, які голосували за "диктаторські закони" 16 січня 2014 року, що обмежували права громадян і свободу слова. Запам'яталася скандальними антиукраїнськими висловлюваннями. Виступила проти дублювання фільмів українською мовою. За її словами, "це колосальний правовий нігілізм".

Про безвізовий режим України з Євросоюзом написала у "Фейс­буці": "Европа, трепещи! В принципе, странное представление патриотизма по-украински — развалить собственную страну, уничтожить экономику, убить 10 тысяч украинцев, дискриминировать мирных граждан, проживающих на Донбассе, чтобы сэкономив 35 евро свалить в Европу… Патриоты, ехайте найух".

Брала участь у програмах російського телебачення, де коментувала ситуацію в Україні. Її не­одноразово запрошували в ефір пропагандистської програми "Вечір з Володимиром Соловйовим" на телеканалі "Росія 1".

"Украина стремительно превращается в террористическое государство "УкроИГИЛ", где просто сносятся памятники истории, в Крыму устраивается продуктовая, транспортная, теперь уже энергетическая блокада. Многие со мной согласятся, что именно такой сценарий планировался во время государственного переворота", — заявила в одній з передач Ірина Бережна.

Після подій на Майдані не брала участі в парламентських виборах. Зареєструвала Інститут правової політики та соціальної допомоги. Надавала юридичні консультації. Працювала разом із проросійськи налаштованою матір'ю Оленою Бережною.

Ірина Бережна була хрещеною матір'ю доньки співачки Ані Лорак та близькою подругою телеведучої Ольги Фреймут. Полюбляла компанії відомих людей. 4 серпня в "Інстаграмі" опублікувала знімок з Монако. Там була на показі російської дизайнерки Уляни Сергєєнко.

Рік тому колишня депутатка святкувала день народження на іспанському острові Ібіца в компанії співачок Світлани Лободи, Маші Фокіної, Ані Лорак, українського кліпмейкера Алана Бадоєва. Зі сторінки в соцмережі помітно, що чимало мандрувала. У червні Ірина відвідувала австрійський Відень. Наприкінці липня була на фестивалі "Жара" в Баку. Зробила там фото з лідером німецького гурту "Рамштайн" Тіллем Ліндеманном.

Ірина Бережна була незаміжня, доньку виховувала сама. Ім'я батька Даніелли не розголошують. За непідтвердженими даними, це україно-німецький бізнесмен, колишній співвласник каналу "1+1" Борис Фуксман. Хрещений батько Даніелли — народний депутат, член фракції "Опозиційний блок" Нестор Шуфрич.

13 серпня Ірині мало виповнитися 37 років.

Зараз ви читаєте новину «Екс-депутат Ірина Бережна розбилася в автокатастрофі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі