середа, 27 липня 2011 09:49

Дворічний Олександр Овчарук випав з вікна четвертого поверху

Автор: фото: Тетяна Щербатюк
  Олександр Овчарук у дворі Вінницької дитячої обласної лікарні. Минуло чотири дні, відколи він випав із вікна на четвертому поверсі
Олександр Овчарук у дворі Вінницької дитячої обласної лікарні. Минуло чотири дні, відколи він випав із вікна на четвертому поверсі

Олександр Овчарук випав із москітною сіткою з вікна четвертого поверху. Це сталося 21 липня у місті Гнівань на Вінниччині. Сітка зачепилася за гілки вишні, це пом'якшило падіння. Хлопчик дістав струс мозку та нескладне зміщення шийних хребців.

— Усе на моїх очах в секунди сталося. Як побачила, що провалилася сітка і Саша за вікном, — умерла на місці, — згадує 38-річна Тетяна Володимирівна, мати хлопчика. Того дня вона із сином прийшла до своїх батьків поснідати. Вони живуть на одному поверсі. Має ще старшу дитину, 19-річного Ігоря. — У нашій квартирі ремонт, стіни на кухні обдерті. Батько був у селі, а мама пішла в магазін — у неї на другий день був день народження. Я поставила молоко на газ, щоб кашу зварити. А Cашко в комнату побіг.

Притуляє руку до грудей, переводить подих.

— Він у мене такий живкий, ніколи самого не залишаю, — хитає головою. — А тут дуже швидко все сталося. Заліз на підвіконня й полетів. Не помню, як збігла вниз. Дивлюся — хникає, наче все ціле. Схватила його, стала машини спиняти. Вищу: "На "скору" везіть!" Дві легковушки проїхали, не зупинилися. Червона  машина, що заїжджала до нашої п'ятиповерхівки, розвернулася і взяла нас.

Знову хитає головою.

— За рульом парєнь молодєнький. Хай йому Бог дає здоров'я, — на очах виступають сльози. — Лікарі у Гнівані пощупали сина всього, аналізи зробили. Слава Богу, все обійшлося. Це його ангел-охоронець на руках зніс, Саша народився на Великдень.

Хлопчик у нейрохірургічному відділенні Вінницької дитячої обласної лікарні.

— Того ж дня нас завезли у Вінницю, бо у Гнівані лікарня не пристосована для таких маленьких дітей. Перші дні він в'ялий був, спав увесь час. А тепер уже бігає, всіх діток зачіпає. Лікар шуткує, що на нього треба смірітєльну рубашку надівать, — говорить мати. — Мені тут розказували, що був у них 3-річний пацієнт, який двічі за день упав із дев'ятого поверху. Перший раз — на кицьку, роздавив її. Завезли в лікарню — все в порядку. Потім на кущ упав, то тільки поцарапався.

Лікар-нейрохірург Віталій Швецький, 28 років, розповідає: влітку дитячих травм більшає.

— Тільки виходять зі школи та садків, і починається. Цього року трьох дошкільнят привозили, що випадали з вікон через москітні сітки. Треба ставити замочки на вікна, щоб маля не могло відчинити.

Мати проспала смерть сина

20 липня у Комсомольську на Полтавщині розбився Кирило, 1 рік. Випав із балкона четвертого поверху по вул. Молодіжній, 52. Мати спала.

Родина того дня святкувала день народження батька Кирила 21-річного Романа. Гуляли містом, випивали. Під вечір мати з дітьми — Кирилом та 3-річною Мариною — повернулася додому. Роздягла малих до памперсів і лягла спати. Хлопчик вийшов на балкон.

— Двері були причинені й підперті праскою, щоб у хаті було не так спекотно. На балконі біля перил лежав стос матраців, — розповідає Юрій Сулаєв із Полтавської обласної міліції. — Кирило виніс туди іграшки: кілька машинок і пляшки з-під пива. Заліз на матраци.

Сперся на перила, не втримався і впав на козирок під'їзду.

Падіння пом'якшили гілки дерев під 9-поверхівкою. Був живий, мав відкриту черепно-мозкову травму. Його помітили сусіди й викликали "швидку".

— Хлопчика привезли о 21.00. Він зразу помер, — розказують у Комсомольській міській лікарні.

Міліціонери стукали в двері на Молодіжній, але ніхто не вийшов. Із рятувальниками пожежною драбиною залізли до квартири через балкон. Розбудили п'яну матір. Вона нічого не пам'ятала. Її з чоловіком можуть позбавити батьківських прав.

 

Зараз ви читаєте новину «Дворічний Олександр Овчарук випав з вікна четвертого поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі