четвер, 28 грудня 2006 18:10

Домушників упіймали в ніч на 1 січня

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Співробітників служби охорони міста Київ Олександра Захарченка (попереду) та Олександра Сіманова нагородили за затримання квартирних злодіїв у новорічну ніч
Співробітників служби охорони міста Київ Олександра Захарченка (попереду) та Олександра Сіманова нагородили за затримання квартирних злодіїв у новорічну ніч

У новорічну ніч злочини трапляються вкрай рідко. Тому про торішнє пограбування квартири в елітному Печерському районі Києва говорили всі слідчі столиці.

За дві з половиною години до Нового року в помешканні N76 на бульварі Лесі Українки, 28 спрацювала сигналізація. За вказаною адресою виїхали троє працівників Державної служби охорони.

Прибувши на місце, один міліціонер залишився біля під"їзду — спостерігати за вікнами квартири, другий піднявся ліфтом, а третій побіг сходами на дев"ятий поверх.

— Я натиснув на ручку дверей, і вони трохи прочинилися, — згадує 27-річний Олександр Захарченко з Печерського відділу служби охорони. — Двері міцні, залізні, замок ніби цілий. Усередині було темно й тихо. За інструкцією, ми не маємо права заходити. Тому я лише зазирнув. Але в цей момент двері зачинилися, у квартирі почулися кроки.

За кілька секунд донісся звук розбитого скла. 26-річний Олександр Сіманов, який стояв на вулиці, передав по рації, що в помешканні ввімкнули світло й вибили балконне вікно. Сіманов викликав іще один наряд та інженера з дублікатом ключів. Черговий на пульті зателефонував на мобільний господареві. Той сказав, що святкує Новий рік у Дніпропетровську, а до себе додому нікого не запрошував.

Доки на вулицю Лесі Українки їхало підкріплення, Олександр Захарченко намагався розговорити "гостей".

— Дзвонив у двері. Розпитував, хто вони. Ті казали, що залізли сюди. Я одразу почув кавказький акцент. Пропонував добровільно здатися, — розповідає міліціонер.

Пізніше з"ясувалося, що у квартирі два домушники.

У цей момент двері зачинилися, у квартирі почулися кроки

Громадяни Грузії 20-річний Олександр Кохридзе та 32-річний Свята Бурчуладзе до Києва приїхали за кілька днів до Нового року. Готувалися пограбувати помешкання на свято. Обрали дорогий Печерський район. Коли відкривали замок, спрацювала сигналізація. "Гості" про це не знали.

Переговори з домушниками тривали майже годину. Приїхав додатковий наряд служби охорони, чергові з райвідділу. Дочекалися інженера. Він спробував відкрити замок ключами, але не зміг: Кохридзе та Бурчуладзе його сильно пошкодили. Відмички викинули через вікно, щоб позбутися речових доказів.

— Тікати вони не могли. Дев"ятий поверх, будинок оточений. Попросили, аби ми відчинили двері. Я сказав, щоб самі відчиняли — вони ж домушники, — продовжує Олександр Захарченко.

Із простирадл злодії зв"язали мотузку. Один кінець прив"язали до батареї, інший кинули через розбите вікно на балконі. Але простирадла звисали лише до шостого поверху.

Кохридзе і Бурчуладзе зрозуміли, що потрапили в пастку. У будь-якому разі їх затримають.

Перемовляючись через двері з міліцією, злодії відкрили бар господаря, дістали спиртне. Випили пляшку "Мартіні", дві пляшки "Салюте" та пляшку коньяку "Хенесі". Порожню тару акуратно складали під столом.

— Доки вони там святкували, інженерові вдалося відчинити двері. Коли ми зайшли, грузини стояли біля них — мабуть, почули звук. Їх одразу повалили на підлогу. Хоча вони були в такому стані, що й самі впали б, — розповідає Олександр Захарченко.

До помешкання міліціонери зайшли разом із понятими. Речі в двокімнатній квартирі були розкидані. Незважаючи на це, злодії нічого не розбили, не поламали, коштовностей та грошей не взяли.

Бурчуладзе і Кохридзе розшукували давно. Вони обікрали 56 квартир. Проте суд не почався й досі: у справі з"являються нові епізоди.

Зараз ви читаєте новину «Домушників упіймали в ніч на 1 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі