вівторок, 21 лютого 2017 00:10

Бойовик ДНР отримав два гектари землі як учасник АТО

Автор: фото з сайта www.myrotvorets.center
  Полковник Сергій Добренко влітку 2015-го перейшов на бік ДНР. Після цього отримав земельний пай у селі Матусів Шполянського району на Черкащині, звідки родом
Полковник Сергій Добренко влітку 2015-го перейшов на бік ДНР. Після цього отримав земельний пай у селі Матусів Шполянського району на Черкащині, звідки родом

— Років 20 його не бачила. Навіть не пам'ятаю, як виглядає. І тут дізнаємось — отримав ділянку як герой АТО, — жителька села Матусів Шполянського району на Черкащині Галина говорить про 57-річного Сергія ­Добренка.

Влітку 2015 року він отримав у селі 2 га землі. Перед тим перейшов на бік ДНР. На сайті "Миротворець" значиться як зрадник.

— Сергій після школи вступив у військове училище, — продовжує жінка. — Потім його розподілили у військову частину в Донецьк. Там і лишився, одружився. У село рідко наві­­дувався.

Добренко має звання полковника. З 2010 року — депутат Ворошиловської районної ради Донецька, секретар комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту. Був військовим комісаром Центрально-міського об'єднаного військкомату Донецька. Після переходу на бік бойовиків його призначили керівником апарату ради оборони ДНР.

"Наша главная задача — защитить республику, отстоять мир. В дальнейшем мы будем работать над восстановлением и процветанием нашего края", — сказав Добренко на прес-конференції 22 червня 2015 року. В ній брали участь ще вісім офіцерів-зрадників.

У селі Матусів живе молодший брат Сергія 49-річний Ігор. Має родину, займається фермерством — обробляє власні поля. Доглядає 80-річного батька. Позаторік влітку Сергій прописався у братовій хаті.

— Знали, що він там (в Донецьку. — ГПУ) на роботу ходить, а куди саме — не казав, — говорить Ігор.

Ігор на своїй сторінці у соцмережі поширює патріотичні записи. З останніх — відео про кримчанку, яка заспівала гімн України в маршрутці. 2015-го балотувався на сільського голову Матусів.

— Мій син пенсіонер, має інвалідність. Воював за Україну в АТО, тому й отримав землю. Але ми не користуємося нею. Участок Сергій здав в оренду, — каже батько 80-річний Михайло Сергійович.

У сільській раді говорять, не знали про діяльність Сергія Добренка на окупованій території.

— Брат прописав його у себе як переселенця, — розповідає сільський голова 33-річний Василь Колісник. — Погодження на виділення землі надається на підставі довідки або посвідчення учасника АТО. Ці документи були. Земельна ділянка розташована за межами села, тому рішення приймали в обласному геокадастрі. Звідки у Добренка довідка учасника бойових дій та хто її приніс — не знаю. Тоді ще тут не працював.

— Усі документи були в порядку. Принесли витяг із наказу першого заступника антитерористичного центру СБУ. Управління не мало підстав для відмови, — каже Ольга Залога з обласного управління Держгеокадастру.

Прокуратура проводить перевірку.

— Кримінальне провадження про участь у терористичній організації вже в суді, — каже Василь Сухомудренко з обласної прокуратури. — З'ясовуємо, чи свідомо діяли люди, які приймали рішення про земельний наділ.

У селі живуть 27 учасників АТО. Земельні паї отримали п'ятеро.

— Я півроку збирав документи. Носив довідки у сільську раду, там брав погодження. Звідти — у район. Потім в управління геокадастру в області. А звідти знову все треба було везти у район, — каже учасник АТО Михайло Вітов. — Більшість хлопців із села досі не отримали паю. Будемо добиватися, щоб ділянку Добренка повернули державі.

Зараз ви читаєте новину «Бойовик ДНР отримав два гектари землі як учасник АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі