четвер, 10 березня 2016 07:00

Бійцеві АТО Ігореві Мосінзову підпалили хату

Підпалили хату 27-річного Ігоря Мосінзова із села Бузникувате Вільшанського району на Кіровоградщині. Він учасник АТО, служить на Донеччині.

— Син їздив на заробітки й купив хату незадовго до того, як пішов служити. Планує одружитися. 27 лютого до мене подзвонила Клавдія Павлійчук, яка живе неподалік хати Ігоря. Каже, приїжджайте, бо там хтось відкрив вікно і щось палив, — розповідає батько 45-річний Роман Мосінзов, сільський голова Бузникуватого.

— Ніхто не бачив, як це сталося. Бо вікно — за верандою, з дороги його не видно. З однієї сторони немає сусідів, з іншої — живе літня жінка. Ми з жінкою приїхали — усі стіни кімнати в кіптяві, підлога вигоріла. Стіну й підвіконня облили переробленим маслом. А в нас того вечора підпалили сіно в сіннику. Погасили водою з колодязя. Пошкоджені балки. Треба буде міняти зо два десятки шиферин.

Каже, обидва підпали можуть бути помстою фермерів.

— У наше село заходить інвестор. За оренду землі дає більші відсотки, ніж платять місцеві фермери. Деякі власники паїв хочуть укласти договори з ним. Кажуть, місцеві підприємці так хочуть залякати людей.

У Бузникуватому живуть півтисячі людей. Ігор Мосінзов єдиний із села воює в АТО. Люди просять зібрати сходку й запросити керівників району, поліції та військкомату, щоб розібратися в ситуації. Правоохоронці розглядають три версії — підпал, його імітація та необережність.

Зараз ви читаєте новину «Бійцеві АТО Ігореві Мосінзову підпалили хату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі