середа, 10 вересня 2008 07:12

Батьки не пустили дітей на навчання через погрози директорки отруїти школярів

Жителі села Шрубків Летичівського району Хмельниччини 1 вересня не пустили дітей до школи. Із 55 учнів не прийшли 23, переважно 8–14 років. Так селяни протестують проти 52-річної вчительки Любові Олексіївни Лисик, колишньої директорки.

— Цей терор тягнеться вже років зо п"ять, — каже Оксана Гуцалюк, 34 роки, мати 8-річного Олексія. — У школі сморід, старшокласники ходили в актовий зал, як до туалету. Там і досі засохлі нечистоти. Лисик ображає дітей, обзиває їх. А сама ще й краде зі школи. То гречку тягне, то вугля, то вазони.

Мати 8-річної Ганни Савчук говорить, що директорка спричинила астматичний напад у дівчинки.

— Учепилася до доньки на уроці, — розповідає 42-річна Галина Савчук. — Каже, що моя Аня шле їй якісь есемески. Накричала, обізвала. Донька прийшла додому і впала в обморок. Я її кілька років лікувала від астми. Років зо два не було припадків. А тут знову почалися. Тепер вона плаче. Не хоче йти до школи.

У червні батьки поскаржилися на Любов Лисик до районного управління освіти. Жінку зняли з посади директорки і призначили вчителькою математики.

— Спочатку ми захищали колегу, — каже виконуюча обов"язки директора Шрубківської школи Катерина Глядченко, 35 років. — Та коли батьки почали скаржитися частіше, стали їх підтримувати. Бо якщо переведуть дітей в іншу школу, ми залишимося без роботи.

Селяни хвилюються за життя дітей.

— Колись директриса казала шкільній поварисі, що потруїть учнів, — веде далі Гуцалюк. — Тій довелося уволиться від гріха подалі. А синок директриси обіцяв випустити дітям кишки, маму однієї дівчинки збив машиною. І нікому нічого за це не було.

Жителі вимагають звільнити Любов Лисик. Якщо їх не підтримають, власним коштом найматимуть автобус і возитимуть дітей до школи в сусіднє село.

— Любов Лисик учителем не може працювати, не те що директором, — обурюється 38-річна Валентина Іванова. — Каже оце про мою Лілю: "Вона з хлопцями бігає. У цієї кобили грають гормони. Їй негайно треба жеребця". А доні 14 років. Діти сміються з неї. Тепер вона соромиться йти до школи.

Любов Лисик живе в сусідньому селі Западинці. На подвір"ї зустрічає її чоловік. Розмовляти не хоче.

Під"їжджає вчителька з сином Леонідом, 28 років. Забігає в хату, а чоловік починає лаяти журналістів. Запрошує Наталію Пономаренко з телеканалу ICTV. За хвилину з помешкання чути чоловічу лайку і крик Пономаренко. Лисик виштовхує її з хати.

Старшокласники ходили в актовий зал, як до туалету

— Я заходжу до ґанку, а він починає репетувати. У самого очі, як у ненормального, — розповідає Наталя Пономаренко. — Кричав, що я увірвалася до нього в дім. Хоч сам мене запросив. Шарпав за куртку, штовхав. Якби не схопилася на стілець, то забили би мене ногами. А татусь стоїть і посміхається.

Жінка викликала міліцію. Зафіксувала побиття.

Леоніда Лисика шрубківчани називають неврівноваженим. Кажуть, через постійні бійки його покинула дружина.

— Любов Лисик разом із сином недавно були у мене на прийомі, — каже 53-річний Віталій Черняхович, заступник голови Летичівської райдержадміністрації. — Син неврівноважений, нервовий. Почав до мене кричати.

8 вересня Любов Лисик узяла лікарняний. Батьки вперше відпустили дітей до школи.

Зараз ви читаєте новину «Батьки не пустили дітей на навчання через погрози директорки отруїти школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі